Betonmast blåser liv i Hovedhuset i Veum Park
Hovedhuset er oppført i en karakteristisk, også ofte omtalt som art noveau, som var en stilretning innenfor kunst og arkitektur som ble populær på slutten av 1800-tallet. Ill: Betonmast 
Sist oppdatert: 29-04-2021

Betonmast gir hovedhuset i Veum Park nytt liv

Med sin karakteristiske jugendstil har Veum Park vært et landemerke i Fredrikstad i over 100 år. Nå blåser Betonmast Eiendom nytt liv i hovedhuset, å det gjøres det med respekt og omsorg for historien.

Hovedhuset som skal bygges om til 34 leiligheter, har en vakker fontene i front og et storslått inngangsparti i terrazzostil. Det minner om en elegant bygning i europeiske byers beste strøk. Forskjellen er at denne luksuriøse bygården er omgitt av fuglesang og grønne åser.

Det er umulig å ikke blir imponert av Hovedhuset. Prosjektsjef Øystein Østermann i Betonmast Eiendom sier i en melding at bygget blir Veum Parks smykke og det naturlige samlingspunktet.

– Planen er å gi det hundre år gamle bygget sin sjel og originalitet tilbake. Leilighetene som ble lagt ut for salg denne uken vil oppleves som klassiske med sin sjenerøse takhøyde og store vinduer. Det er fordelen med gamle, ærverdige bygg, sier Øystein.

Betonmast blåser liv i Hovedhuset i Veum Park
Leilighetene vil oppleves som klassiske med sin sjenerøse takhøyde og store vinduer. Ill: Betonmast 

Nå ser han frem til salgsstart neste uke, på det han mener må være et av de mest attraktive områdene i byen.

Tett på marka. Rett ved byen
– For dem som vil ha naturen tett på, og samtidig bo sentralt, men litt utenfor bykjernen, tror vi dette området passer godt.

Med sin idylliske beliggenhet helt ved inngangen til Fredrikstadmarka treffer Veum Park kjøpere som vil ha kort vei til tur- og sykkelstier, skiløyper og bademuligheter – som også ønsker kort avstand til Fredrikstad sentrum.

Hovedhuset er oppført i en karakteristisk, også ofte omtalt som art noveau, som var en stilretning innenfor kunst og arkitektur som ble populær på slutten av 1800-tallet.

275 interessenter
Det har vært stor interesse for prosjektet, og DNB Eiendom, som er valgt som megler i prosjektet, har 275 interesserte boligkjøpere å følge opp. Det tyder på at Betonmast Eiendom har truffet godt i markedet.

− Vi har jobbet lenge for å få realisert Veum Park. Det er veldig hyggelig med en god respons før salgsstart, noe som bekrefter at vi har kommet frem til et boligtilbud mange ønsker seg, sier Øystein. 

Hovedhuset som skal bygges om til 34 leiligheter, har en vakker fontene i front og et storslått inngangsparti i terrazzostil.

Betonmast gir i Hovedhuset i Veum Park nytt liv
Hovedhuset er oppført i en karakteristisk, også ofte omtalt som art noveau, som var en stilretning innenfor kunst og arkitektur som ble populær på slutten av 1800-tallet. Ill: Betonmast 

Ønsker å ta vare på gymsalen
Det er flere verneverdige bygg på Veum, blant annet en gymsal, kalt velferdsbygget, i modernistisk stil. Øystein mener det gamle velferdsbygget på området kan brukes av fremtidige beboere.

– Den gamle gymsalen skal tas vare på, men vi har ikke helt landet hva den skal brukes til. Vi skal ikke se bort fra at den kan brukes av fremtidige beboere i en eller annen form, sier han

– På Veum prøver vi å få til et annerledes boligområde, med både boliger med historisk sus, nybygg, park, fellesarealer, butikker og servicetjenester Med så nær beliggenhet til marka og kort vei til byen, ønsker vi å tilrettelegge for fysisk aktivitet, og vi planlegger blant annet å tilby elsykler.

-Veum Park ligger også sentralt til med kort vei til E6 og tilgang til sentrale deler av Østlandet. Det  har gjort dette området av Fredrikstad ekstra populært de siste årene. Med andre ord – på Veum Park blir det noe for alle, avslutter en stolt Øystein Østermann.