F.v Arve Noreng, Daglig leder, Leve Hytter, Hege Indrehus, Prosjektleder Norsk Byggebransje og Terje Midtli, Daglig leder Leve Montasje. Foto: Norsk Byggebransje
Sist oppdatert: 02-10-2021

På besøk hos den originale «Vy»

Vi har Norges kuleste kunder. På vår rundtur på Innlandet i høst fikk vi litt tid til overs og sendte en melding til vår partner SmartDok - Hvem anbefaler dere at vi besøker på Lillehammer?

Svaret kom kontant, «Stikk innom Leve Montasje, de vet at dere kommer», Lasse

Som sagt, så gjort. På Øyer i Gudbrandsdalen, et steinkast fra Hafjell fikk vi en varm velkomst, god kaffe og en hyggelig prat med daglig leder Terje Midtli.

-Leve Montasje AS er et søsterselskap av Leve Hytter AS. Leve Hytter utvikler og selger hytter, mens Leve Montasje bygger dem, smiler han.

-Leve Hytter så dagens lys hjemme på garasjeloftet hos daglig leder Arve Noreng i 2012. Den gang leide de inn snekkere for å bygge hyttene. Fire år senere, i 2016 etablerte de Leve Montasje.

Eventyrlig vekst og digital kontroll
-I dag har Leve Montasje 51 ansatte i tillegg til 6 byggeledere, fordelt på 5 ulike nasjonaliteter. Det er mye å holde styr på, for byggeledere, administrasjon og ikke minst snekkerne våre som utfører jobben ute på byggeplassene.

-Vi innså at vi måtte digitalisere oss og startet med digitale timelister fra SmartDok. Siden har vi utvidet med flere moduler som HMS/KS osv.

SmartDok. Alt i en app

-Med SmartDok sparer vi enormt mye tid, får bedre oversikt og fornøyde ansatte som slipper masse papirarbeid.

-Allerede når vi signerer arbeidskontrakt med nye ansatte installerer de SmartDok appen på egen telefon og får opplæring. De velger selv språk, norsk eller engelsk, så er rapporteringen i gang.

-Våre byggeledere bruker mellom 30-60 minutter i uken på å godkjenne timelister og min jobb blir nesten den enkleste, jeg bruker nå kun noen minutter pr prosjekt takket være SmartDok, ler han.

-Vi ansatte en ny byggeleder nettopp, som var vant til å jobbe digitalt i et annet system. Han er overlykkelig over enkelheten SmartDok tilbyr.

Optimisme for fremtiden
-Vi er en av Øyers største arbeidsgivere og folka våre er stort sett bosatt i området. Jeg opplever at de trives hos oss og vi gjør det vi kan for å holde på gode fagfolk.

-Vi bygger i hovedsak i nærområdet, Vestfold,Telemark, Buskerud og har igrunn ikke hatt spesielle utfordringer på grunn av pandemien. Ser vi bort fra prisene på råvarer som rammer alle, kan vi ikke klage og vi har det veldig travelt fremover.

-Vi har ambisjoner for fremtiden og SmartDok er en viktig faktor på veien mot videre vekst, avslutter Midtli før vi får slå av en prat med daglig leder i Leve Hytter, Arve Noreng.

-En meget engasjert gründer som forteller oss mer om historien bak suksessbedriften som har 10 års jubileum neste år.

-Det var Stein Plukkerud, Stig Plukkerud og jeg som bestemte oss for å produsere markedets kuleste ferdighytter, før vi etablerte Leve Hytter. Første hytten ble påbegynt i august 2012, smiler han stolt.

-Året etter startet vi samarbeidet med arkitekt Einar Jarmund i Jarmund/Vignsæs arkitekter og utviklet hyttemodellen “Vy”.

-I dag baserer vi oss på 4 modeller, Vy Standard, Vy med hems, Vy med underetasje og Sommer VY og har spennende planer for videre utvikling. Bl.a. har vi startet Leve Leiligheter.

-I 2016 etablerte vi Leve Montasje AS for å ha større kontroll på produksjon, med tanke på vekst og ambisjoner, og året etter fikk vi vårt gjennombrudd. Det var det året vi ble voksne, ler han

-Vi ble nominert til Fakkelprisen som årets gründerbedrift, fikk pris for årets beste hytteprosjekt på Boligkonferansen, ble kåret til Årets Gaselle i Oppland og kom på fjerdeplass i Norge i tillegg til at vi kjøpte Hafjellrampa, bygget vi holder til i den dag i dag.

-Leve Hytter står også bak det eneste samtids bygget på Maihaugen på Lillehammer, fortsetter han stolt.

Velkommen til en verden av gulvløsninger

Maihaugen er Norges største friluftsmuseum, med mer enn 200 historiske hus fra 1200-tallet og fram til i dag...

Kortreist kvalitet
-Vi har hele tiden hatt bærekraft og grønne hytter i tankene når vi produserer i tre med kortreiste materialer. Kortreist er stikkord, det gjelder både snekkere, byggevarer og underentreprenører.

-Nå er siktet innstilt på nullutslippshytter. De som ikke tenker og tar ansvar for miljø, klima og bærekraft nå overlever ikke i fremtiden.

-Endrede kundekrav stiller krav til oss som vi tar på alvor. Våre løsninger skal aldri gå på bekostning av komfort og det skal heller ikke bli dyrere enn dagens hytter.

-Vi er stolte over det vi har fått til, takket være faglig dyktige og engasjerte medarbeidere! Derfor var vi krystallklare når pandemien slo til, vi skal ikke permittere.

-Vi er der vi er i dag takket være dem og da må vi se en krise som en mulighet og stå sammen,
avslutter Noreng.