- Det burde være obligatorisk for alle bedrifter å ha en omsorgsfull sjef og leder, gode kolleger og spennende arbeidsoppgaver, sier Irina Ceban i Peak Services. Foto: Norsk Byggebransje
Sist oppdatert: 08-03-2024 Annonsørinnhold

Alle fortjener en slik arbeidsplass

Peak Services holder orden på byggeplassen og tilbyr blant annet alt av renhold gjennom byggeprosessen. Det er viktig å holde orden for å sikre et godt miljø på arbeidsplassen.

Et bygg som ikke er rengjort slik det skal, kan få både sopp og mugg.

Peak har lang erfaring innen byggvask og tar også ansvar for Rent Tørt Bygg i henhold til RIF og Insta 800. Det er system og standarder som bedømmer og fastsetter kvaliteten på rengjøringen.

For å kunne gjennomføre behøver man dyktige mennesker, som kan jobben sin. Irina Ceban er en av medarbeiderne i Peak. Vi fikk treffe gledessprederen fra Moldova på jobb i Oslo. 

Peak Services -byggeplass tjenester

Hvordan havnet du i Norge?

- Min søster er gift og bor i Norge. Jeg besøkte henne noen ganger og forelsket meg i både landet og
menneskene. Nordmenn er veldig bra mennesker, snille og hjelpsomme. Jeg har alltid følt meg
velkommen, forteller hun

Fikk du med deg: Stolt over kvaliteten vi leverer

- For meg har det vært viktig å lære meg språket. Norsk er ikke enkelt, men takket være jobben i Peak Services får jeg mulighet til å snakke med nordmenn hver eneste dag.

- Selv etter fire år stiller jeg fortsatt spørsmål daglig og får alltid god hjelp.

- Jeg jobbet som kantinemedarbeider tidligere, men var alltid alene på jobb og savnet kolleger.

- Jeg hadde hørt mye positivt om Peak, så da de søkte renholdere var det lett å sende søknad. Jeg ble innkalt til intervju og fikk jobben, det var helt fantastisk.

- Plutselig fikk jeg en god leder, hyggelige kolleger og et godt arbeidsmiljø. Vi er ca 35 medarbeidere i region Østlandet pr i dag fordelt på 13 nasjonaliteter.

- Jeg har kolleger fra Norge, India, Moldova, Polen, Etiopia, Romania m.fl. og stortrives på en riktig flerkulturell arbeidsplass.

- I byggebransjen generelt er det mange som snakker engelsk og polsk. På en stor byggeplass som Livsvitenskapsbygget, hvor vi er nå, går det mye på engelsk også med andre yrkesgrupper.

Fikk du med deg: Fornøyde kunder er alltid fokus

- Jeg tror flere kunne ha godt av å lære fra Peak. Vi forsøker alle å snakke norsk, men bruker engelsk når vi må.

- Alle er opptatt av å hjelpe hverandre, både språklig og faglig når det trengs.

- Vi har en omsorgsfull og god sjef i Bjørnar Veum. Han spør alltid hvordan vi har det, om vi trenger hjelp og oppfordrer oss til å stille spørsmål.

Det er en enormt stor byggeplass, klarer du å holde oversikten?

- De to første dagene gikk jeg meg vill flere ganger. Bjørnar kunne ringe, hvor er du - jeg vet ikke, måtte jeg svare da, ler hun hjertelig.

- Etter et par måneder hadde jeg god oversikt og i dag kan jeg ta noe av opplæringen når vi får nye kolleger.

Fra venstre: Sigurd Tømmerås, Irina Ceban og Samuel Akalu jobber alle i Peak Services avdeling Østlandet. Foto: Norsk Byggebransje

Hvordan er det som kvinne å jobbe i byggebransjen?

- Både internt i bedriften og ute på byggeplassen er vi veldig godt mottatt. Vi blir inkludert, har et godt arbeidsmiljø og får bra betalt.

- Når vi er på jobb snakker vi om jobb, vi har alle samme fokus: våre kunder skal bli fornøyd. Vi jobber også en del skift så det er ikke alle kolleger man møter til daglig.

- I februar inviterte arbeidsgiveren oss ut på middag på Aker Brygge, det var helt fantastisk. Det har jeg aldri opplevd hos mine tidligere arbeidsgivere.

- Jeg var nesten på tur å takke nei, men jeg er veldig glad for at jeg sa ja. Det å få møte sine kolleger utenfor arbeidsplassen gav oss muligheten til å bli kjent og prate om mer enn jobb.

- Det burde være obligatorisk for alle bedrifter å ha en omsorgsfull sjef og leder, gode kolleger og spennende arbeidsoppgaver.

- Jeg elsker jobben min og nyter at jeg kan gå hjem uten å være sliten eller stresset, det gjør at jeg fortsatt har overskudd til barna mine som betyr alt, avslutter Ceban