Reitan-familien planlegger å realisere to kulturbygg i sentrum av Trondheim, og Skanska har nå signert kontrakt om utvikling av forprosjektet.
Slik ser Reitan-familien for seg at Postgården i Trondheim vil se ut når det nye kunstsenteret åpner i 2023. ILL: Reitangruppen.
Sist oppdatert: 13-01-2021

Skanska utvikler museum og teater i Trondheim

I desember 2020 ble det kjent at Reitan-familien med Rema sjef, Ole Robert Reitan i spissen hadde planer om nytt kultursenter i Trondheim sentrum. Nå har de signert kontrakt med Skanska, for utvikling av forprosjektet.

Skissetegning Posten kunstmuseum og Nye Hjorten Teater
Planen er gjøre om postgården i Trondheim sentrum til kunstmuseum samt åpne et nytt teater i et bygg rett bak postbygget. Skanskas kontraktspartner er E.C Dahls Eiendom, som er Reitan-familiens eiendomsselskap.

Skanska vant konkurransen om utviklingsoppdraget på høsten i fjor, og kontrakten om utviklingen av forprosjektet ble signert på nyåret.

Den nye kunsthallen, som skal bygges i den gamle postgården, vil bli på ca 1000 m2. Teateret, som er et nybygg, blir totalt ca 4000 m2 og vil ha alle fasiliteter man trenger i et teater, inklusiv en stor scene og en sal med ca 650 sitteplasser.

Det vil pågå reguleringsarbeid parallelt med utviklingsarbeidet som foregår i tett samspill mellom Skanska, byggherre, arkitekt og rådgivere. Utviklingsarbeidet har allerede startet og vil sannsynligvis pågå frem til høsten 2021.

- Jeg er veldig stolt over at vi får lov til å være med å utvikle kulturbyen Trondheim gjennom dette spennende utviklingsprosjektet som vi skal gjennomføre i tett samhandling med en av våre viktigste kunder. Vi satser innen byfornyelse og rehabilitering, så dette prosjektet passer oss meget godt, forteller Trond Krogstadmo, regiondirektør i Skanska Bygg Midt/ Nord.

Dersom utviklingsarbeidet går slik partene planlegger, kan det bli byggestart i begynnelsen av 2022 med en mulig ferdigstillelse sommeren 2023.