WeatherPly-platene kompletterer det allerede store platesortimentet vårt og sørger for at vi kan tilby kunden det han eller hun trenger gjennom hele byggeprosessen, sier Simen Kristiansen, markedssjef i Moelven Wood AS. Foto: Moelven AS
Sist oppdatert: 07-12-2020

Moelven tar sterkere grep om det norske platemarkedet

Moelven komplimenterer sitt store utvalg av plater og fester samtidig et sterkere grep om det norske platemarkedet.

WeatherPly™ er markedets sterkeste konstruksjonsfinerplate og er utviklet for å forenkle byggeprosessen ved at undertak kan stå utildekket i byggeperioden. Platene kan brukes på både vegg og tak og er behandlet med et silikat på alle sider, inkludert not og fjær.

Det gjør den værbestandig, reduserer vanninntrenging og skader forårsaket av sol og UV-stråler i inntil seks uker.

- WeatherPly er fremstilt av skandinavisk gran og produseres ved den eneste finerfabrikken i Skandinavia, Moelven Vänerply AB. Moelvens tilstedeværelse i hele verdikjeden – fra skog til ferdige plater – gjør at vi kan levere kortreiste og bærekraftige kvalitetsprodukter.

-WeatherPly-platene kompletterer det allerede store platesortimentet vårt og sørger for at vi kan tilby kunden det han eller hun trenger gjennom hele byggeprosessen, sier Simen Kristiansen, markedssjef i Moelven Wood AS, i en melding. 

SL Mekaniske| Produksjon og montering av stålkonstruksjoner
Lie Blikk AS|Rogalands ledende blikkenslagerfirma

Fornøyde entreprenører
Med sin banebrytende overflatebehandling begrenser WeatherPly™ behovet for presenning under byggeperioden. Det gleder entreprenørene.

- WeatherPly-platene gjør jobben lettvint ettersom vi slipper å dekke til undertaket ved dårlig vær. For oss er det et godt og sikkert valg, sier Kurt Idar Tåje, prosjektleder ved Oppland Bygg & Anlegg.

Han har testet platene og er svært fornøyd med både kvaliteten og at platene er laget av kortreist gran og produsert i Skandinavia.

- Målet vårt er å bygge mest mulig kortreist og vi merker at det også er noe kundene våre er opptatt av, sier Tåje.

Synlige plater
WeatherPly™-platene vil ikke være synlige etter at taket er lagt, men under byggeprosessen er det enkelt å se dem. For å skille produktet fra andre konstruksjonsfinerplater, har WeatherPly™ blitt farget grønn. Det tydeliggjør at den er værbestandig og skal brukes utendørs.

Til tross for at den er behandlet, har platen god sklisikring med lik friksjonsevne som ubehandlet kryssfiner. I henhold til K20/70-klassifisering.