Prosjektet gjennomføres i utførelsesentreprise og i et arbeidsfellesskap mellom Skanska Norge og deres heleide datterselskap Marthinsen & Duvholt. Foto: Skanska
Sist oppdatert: 08-02-2024 Pressemelding 

Skanska gjør klart for Google

Skanska har signert kontrakt med WS Computing AS for gjennomføring av forberedende arbeider for Googles nye datasenter i Skien.

Kontrakten har en verdi på 1,1 milliarder kroner og inngår i ordrereserven for første kvartal 2024.
 
Prosjektet gjennomføres i utførelsesentreprise og i et arbeidsfellesskap mellom Skanska Norge og deres heleide datterselskap Marthinsen & Duvholt.

Kontrakten gjelder grunnarbeider og fundamenter for nytt datasenter på Gromstul i Skien kommune.

Arbeidet inkluderer tomteopparbeidelse med utsprenging, utfylling av masser, betongarbeider og utbygging av vei med tilhørende infrastruktur.

- Det er svært gledelig å vinne denne jobben hvor vi virkelig får brukt kompetansen til kjernevirksomheten innenfor anlegg, hvor også vårt heleide datterselskap Marthinsen & Duvholt vil være sentrale.

- I tillegg vil betongarbeider bli utført av byggvirksomheten til Skanska, sier Anders Geirsta, konserndirektør for anleggsvirksomheten til Skanska.

Prosjektet gjennomføres i utførelsesentreprise, og i et arbeidsfellesskap mellom Skanska Norge og vårt heleide datterselskap Marthinsen & Duvholt. Arbeidene starter umiddelbart og skal ferdigstilles i fjerde kvartal 2025.