- Vi har samarbeidet meget godt med OBOS over mange år i utviklingen av prosjektet og jeg er glad for at vi nå er klare for å starte et nytt byggetrinn i denne klimaambisøse utbyggingen, sier Tomas Kjendlie, regiondirektør i Skanska Oslo Boligproduksjon.  Foto: Skanska
Sist oppdatert: 13.05-2022

Skanska bygger nytt byggetrinn for Obos på Fornebu 

Skanska melder at de har mottatt bestilling om bygging av 73 nye leiligheter i boligprosjektet Nansenløkkapå Fornebu.

Byggherre er OBOS og kontraktsverdien er på 290 MNOK som inngår i ordrereserven for Norden for andre kvartal.

De 73 leilighetene som Skanska har fått bestilling på utgjør kvartal 2 av Nansenløkka-prosjektet, som er en utbygging som går over flere år.

Skanska har hatt en sentral rolle i utviklingen av prosjektet sammen med Obos og byggingen av kvartal 1 pågår for fullt.   

Nansenløkka er et pilotprosjekt i FutureBuilt og har svært høye klima og miljøambisjoner. De overordnede målene er å redusere klimagassutslippene med mellom 30 og 50 prosent.  

- Vi har samarbeidet meget godt med OBOS over mange år i utviklingen av prosjektet og jeg er glad for at vi nå er klare for å starte et nytt byggetrinn i denne klimaambisøse utbyggingen, sier Tomas Kjendlie, regiondirektør i Skanska Oslo Boligproduksjon.  

Prosjektet gjennomføres som totalentreprise med oppstart bygging i løpet av andre kvartal 2022 og ferdigstilling i løpet av fjerde kvartal 2024.