Optimera kjøper Montér Hurum fra dagens eiere Kjell Vestli og Mette Reiner-Vestli som syns det er på overtid å bli pensjonister.
Petter Gram (t.v.) i Optimera overtar stafettpinnen for Montér Hurum fra Mette Reiner-Vestli og ektemannen Kjell Vestli. De to vil fortsatt eie bygningene. Foto: Optimera
Sist oppdatert: 05-10-2021

Optimera overtar Montér Hurum 

Optimera kjøper Montér Hurum fra dagens eiere Kjell Vestli og Mette Reiner-Vestli som syns det er på overtid å bli pensjonister.

– Helt pensjonister blir vi nok ikke, Kjell og jeg fortsetter å eie og drifte bygningene hvor Montér Hurum holder hus. Kjell vil drive som møbelsnekker på området, sier daglig leder Mette Reiner-Vestli i en melding. 

-Vi har også flere hobbyer som vil få større oppmerksomhet nå. En av mine er natur og fotografering.

For ganske nøyaktig åtte år siden skiftet byggevarehuset til Montér fra en annen kjede. Montér har 49 medlemmer som eier byggevarehusene selv.

Optimera eier de øvrige og selve Montér-kjedekonseptet. Nå blir Optimera eier også av Montér Hurum.

Isobygg - Best på blåseisolering

Reiner-Vestli forteller at historien deres med Optimera imidlertid langt tilbake. Ekteparet har drevet byggevarehus på Hurumlandet siden 1975 og hatt nær forbindelse med Optimera med forløpere i en mannsalder. Hun gir Optimera en god porsjon ros med på kjøpet.

– Siden vi kom inn i Optimera-systemet igjen har vi hatt økning hele veien, enda det kom en konkurrent lokalt i Sætre. Tilveksten har kommet fordi Montér-kjeden er aktiv, har god logistikk og er veldig godt organisert på en bred og dyp måte.

-Håndtering av utfordringer som alt rundt koronakrisen blir løst «av seg selv». Det er en lettelse for oss som har nok å henge fingrene i, sier hun, og legger til:

– Et fyrtårn av en organisasjon å jobbe i.

Montér Hurum er godt etablert i Åsveien industrifelt, rett ved riksvei 23 og en bakke opp fra Sætre sentrum. Sætre var kommunesenteret i Hurum kommune før sammenslåingen med Asker og Røyken fra 2020.

Seks årsverk inkludert ekstrahjelpere har arbeidsplassen sin i byggevarehuset.

Primærmarkedet er Hurum og Røyken, men byggevarehuset trekker også kunder gjennom Drøbakstunnelen fra andre siden av fjorden. Kundegruppene inkluderer proff, industri, kommune og gjør-det-selv-kunder.

En av Haugalandets største byggentreprenører

Særlig i sommerhalvåret inkluderer dette mange hytteeierne på Hurumlandet som er en halvøy avgrenset av Drammensfjorden i vest og Oslofjorden i øst.

– Vi er mange her som kan takke så mye for et godt og personlig samarbeid gjennom mange, mange år. Når vi nå overtar stafettpinnen på driften av byggevarehuset skal vi sørge for at kundene får det gode tilbudet de er vant med.

-Det innebærer også fortløpende utvikling av vareutvalg, tjenester og ikke minst digitale muligheter, sier regiondirektør Petter Gram.

Montér-kjeden er kjent for å kombinere lavprisprodukter av høy kvalitet med et stort vareutvalg som også er rettet inn mot proffkunder. På monter.no kan kundene finne inspirasjon, bruke kalkulatorer til å forme garasjer og terrasser, bestille varer og senere hente i byggevarehuset.

Proffkunder har MinOptimera.no om et sentralt støtteverktøy hvor de kan utarbeide tilbud, bestille byggevarer for levering direkte på byggeplass og automatisk få satt sammen sluttdokumentasjon.

Gjennom Optimera Byggsystemer får de tilgang på tekniske tjenester og også levert ferdige

– Proff-kundene skal kunne konsentrere seg om byggingen, mens vi ordner resten, sier Gram.