Naomi Ichihara Røkkum, CEO og Kasper Lingaas, rådgiver klima og miljø. Foto: Construction City Clusters
Sist oppdatert: 10-09-2024 Pressemelding 

Construction City Clusters styrker innsats innen klima og bærekraft

- Å få bli en del av Construction City Cluster er utrolig spennende!

- Jeg drives av nye utfordringer, og dette er en unik mulighet til å ta pulsen på de store spørsmålene som må løses i fellesskap, sier Kasper Lingaas, rådgiver for klima og miljø i Construction City Cluster (CCC)

Lingaas går fjerdeåret på en integrert mastergrad i Eiendomsfag på NMBU i Ås. Ved siden av studiene er han aktiv i linjeforeningen Urban Lab som arrangementskoordinator, og som styremedlem i Proptech Prodies

Ledige stillinger innen bygg og anlegg

Som rådgiver i Clusteret vil han jobbe med samarbeids- og innovasjonsprosjekter innen klima og miljø og arrangementsplanegging.

- Vi har veldig god erfaring med å ansette studenter, og gleder oss til Kasper skal bidra med sin allerede brede erfaring. Han kommer med dagsfersk forskning og praktisk erfaring.

- Dette vil hele bransjen få stor glede av, sier Naomi Ichihara Røkkum, daglig leder i CCC.

Virksomheter fra hele bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen samarbeider i CCC om innovasjon for å gjøre næringen mer effektiv, grønn og attraktiv.

Det foregår samarbeid om alt fra overvannshåndtering, avfallsreduksjon og bærekraftsrapportering

- Jeg gir meg ikke før jeg har oppnådd ønsket resultat, og gleder meg derfor til å bidra til at vi girer opp innovasjonstakten på tvers av virksomhetene i klyngen! utdyper Lingaas.

Fakta om CCC:

Construction City Cluster (CCC) er en næringsklynge for bygg, anleggs- og eiendomsbransjen. CCC har over 120 medlemmer fra hele verdikjeden, med alt fra oppstartselskaper til etablerte bedrifter og akademia, og jobber for å gjøre bransjen mer effektiv, grønn og attraktiv.

Dette gjennom innovasjonsprosjekter, kompetanseheving og nettverksbygging.

Bedrifter som deltar i en næringsklynge og aktivt samarbeider om innovasjons- og utviklingsprosjekter, har en årlig mervekst i verdiskaping på hele 18,6% (Kilde: Samfunnsøkonomisk analyse 2018).