Ny leder av Skanska Survey
I løpet av sine 13 år i Skanska Survey, har Rolf Christian Kværnæs vært involvert i en rekke store, komplekse prosjekter og vært en viktig bidragsyter til at spesialistenheten har befestet sin posisjon som ledende innenfor fagfeltet. Nå tar har over som leder for selskapet. Foto: Skanska
Sist oppdatert: 29-10-2021

Ny leder av Skanska Survey

Rolf Christian Kværnæs er ny leder av Skanska Survey. Han tar over et av Norges ledende fagmiljøer innen geomatikktjenester.

Kværnæs har vært i Skanska siden 2008 og har gjennom årene hatt flere roller i Skanska Survey, de siste ni årene som leder for avdelingen deres som dekker Oslo og Østlandet.

Kristian Brende, konserndirektør for Forretningsområdet Spesialister i Skanska Norge, er svært fornøyd med at selskapet har fått på plass en sterk kandidat fra egne rekker til å lede spesialistenheten.

- Skanska Survey er et av Norges ledende fagmiljøer for avansert stikning og oppmåling, og en viktig enhet i Skanska Norge.

-Jeg er derfor veldig glad for at Rolf Christian takket ja til denne utfordringen. Han kjenner både Skanska, kollegaene sine i Survey og markedet godt.

-Skanska Survey har en ambisjon om fortsatt å være en teknologisk spydspiss innenfor de områdene de leverer tjenester, øke volumet sitt og ytterligere styrke sin posisjon som den ledende aktøren i markedet.

-Jeg er trygg på at han er rett person til å lykkes med dette og utvikle enheten videre i årene som kommer, sier Brende. 

Skanska Survey er en spesialistenhet i Skanska Norge og en ledende leverandør av geomatikktjenester. De har ressurser, kompetanse og erfaring til å levere komplette landmåling-, modellering- og dokumentasjonstjenester for bruk i alle prosjektfaser.

Enheten er involvert i brorparten av Skanska Norges prosjekter, men har også en stor og variert portefølje av eksterne kunder. Skanska Survey har avdelingskontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, og har kapasitet og mobilitet til å bidra inn i prosjekter over hele landet.

Ny leder for Skanska Survey
Skanska Survey er en spesialistenhet i Skanska Norge og en ledende leverandør av geomatikktjenester. Foto: Skanska

Gått gradene i Skanska
Kværnæs har utdanning fra teknisk fagskole, og en bachelor i økonomi, ledelse og bærekraft fra NTNU Gjøvik.

I løpet av sine 13 år i Skanska Survey, har han vært involvert i en rekke store, komplekse prosjekter, og vært en viktig bidragsyter til at spesialistenheten har befestet sin posisjon som ledende innenfor fagfeltet.

- De drøyt hundre svært dyktige medarbeiderne våre gjør fagmiljøet i Survey til noe helt unikt i Norge. Jeg mener at mangfoldet og variasjon i bakgrunner er en av våre største styrker.

-Vi har mange unge, men også flere med lang erfaring og tung kompetanse og denne miksen gjør oss godt rigget til å lykkes.

-Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgaven og er veldig stolt over å få muligheten til lede dette ettertraktede fagmiljøet, sier Kværnæs.

Trond Petter Eide har ledet Skanska Survey siden 2012 og har etter eget ønske bedt om å fratre stillingen for å søke nye utfordringer i Skanska.

Han går nå over i til å jobbe med forretningsutvikling innenfor fagområdet digitalisering.

- Trond Petter har gjort en veldig god jobb med å lede Survey de siste ni årene. Det har skjedd en enorm utvikling innenfor teknologi og digitalisering i løpet av denne perioden, og under hans ledelse har Survey hele tiden sørget for å være helt i front.

-Han etterlater en enhet som er godt rustet for å nå målsetningene som er satt de neste årene, sier Brende avslutningsvis.

Alt du trenger på et sted – elektriker, rørlegger og ventilasjonshjelp