Multiconsult overtar eierskapet av rådgivingsselskapet Roar Jørgensen AS i Hønefoss. Oppkjøpet markerer en økt satsning i et spennende geografisk marked hvor Multiconsult tidligere ikke har hatt eget kontor.
Leif Olav Bogen er fornøyd med kjøpet av Roar Jørgensen AS | Foto: Hampus Lundgren/Thomas Haugersveen. 
Sist oppdatert: 01-12-2022 - Pressemelding 

Multiconsult kjøper opp Roar Jørgensen AS

Oppkjøpet markerer en økt satsning i et spennende geografisk marked hvor Multiconsult tidligere ikke har hatt eget kontor.

Roar Jørgensen AS er et rådgivende ingeniørfirma lokalisert i Hønefoss. Selskapet ble etablert i 1985 og består i dag av 38 medarbeidere hovedsakelig innenfor fagområdene areal, arkitektur, brannteknikk, konstruksjonsteknikk og prosjektadministrasjon.

– Vi er glade for at Roar Jørgensen har valgt Multiconsult som nye eiere.

-Selskapet er veldrevet og kan vise til god vekst de siste årene. Vi opplever medarbeiderne i selskapet som dyktige, erfarne og fremoverlente.

-Med Roar Jørgensen vil vi styrke vår regionale markedsposisjon og også få et godt fundament for videre vekst lokalt og regionalt, sier Leif Olav Bogen, konserndirektør Regioner Norge i Multiconsult.

Både Multiconsult og Roar Jørgensen utfører oppdrag for kunder innen privat og offentlig sektor over store deler av landet.

Det er synergier i selskapenes kundeporteføljer og oppkjøpet vil bidra til at medarbeidere i Roar Jørgensen får større muligheter inn mot felles tverrfaglige oppdrag.

– Vi er godt fornøyde med å bli en del av Multiconsult ASA og ser frem til å bli bedre kjent med selskapet, og de muligheter som følger, sier John Dæhli, daglig leder i Roar Jørgensen AS.

Aksjekjøpsavtalen mellom selskapene ble signert 30. november 2022. Roar Jørgensen AS vil inntil videre bli videreført som et selvstendig datterselskap av Multiconsult ASA.

– Roar Jørgensen har over tid bygget et solid merkenavn gjennom både markedsposisjon og menneskene som arbeider i selskapet.

-Vi er opptatt av å ta vare på og utvikle selskapets styrker og markedsposisjon, samtidig som vi skaper større muligheter sammen.

-Vi har derfor valgt inntil videre å etablere Roar Jørgensen som selvstendig datterselskap hvor både navn og profil videreføres, men hvor vi på sikt vil innlemme selskapet i Multiconsult Norge, sier Bogen.