Ledertrio med klare planer og store ambisjoner
KLARE PLANER OG MÅL: Miamx med Morten Kirsebom, Daglig leder, Bjørnar Veum, Marked og Kalkulasjonsleder og Linda Kjeksrud, HMS/KS og personalleder, har har solide planer for de kommende 4-5 årene. De skal vokse både i omsetning og antall ansatte, samtidig som de vil øke marginalene. Her avbildet med Ø1040mm og Ø650mm kjernebor, som blir brukt til storboring som for eksempel til ventilasjon i bygg eller til pakning i betongkummer. Foto: Mimax
Sist oppdatert: 16-01-2021

Ledertrio med klare planer og store ambisjoner

Det startet med 3 ansatte i 1930 som hadde fokus på industrilakk i en tid og et markedet som var amerikanisert og «alle» bedrifter ville ha et navn med en «x» i bedriftsnavnet. 

30 år etter startet bedriften med kjerneboring og betongsaging, som en av de første i Norge, og etter nye tre tiår kjøpte noen ansatte ut deler av virksomheten og etablerte Mimax Asfalt & Betong AS.

Norges største firma innen kjerneboring og betongsaging pirret vår nysgjerrighet under pandemitiden da de kom med flere meldinger om nye rammeavtaler, samtidig som de ble omtalt i en lang rekke byggeprosjekter. 

Det oser positivitet og optimisme av bedriften og menneskene som jobber der, så vi inviterte til en bransjeprat som ble rene kinderegget. 

Denne ledertrioen har, som mange av sine 110 ansatte, betydelig kompetanse og erfaring, både samlet og hver for seg. Det er ingen tvil om at nettopp det er en av styrkene som gjennomsyrer hele organisasjonen, der hele 13 av 14 eiere er ansatt. 

-Vi er en sammensveiset gjeng som ser hverandre, spiller hverandre gode og hele tiden kjenner trygghet, tillit og respekt for hverandre, både kunnskaps- og kompetansemessig. 

Daglig leder, Morten Kirsebom har bakgrunn som anleggsgartner, prosjektleder og kalkulatør. 
-Jeg gikk vel litt lei og ville gjøre noe nytt. jeg ble ansatt i Mimax i 2019 og overtok som daglig leder i 2020. 

Linda Kjeksrud, HMS/KS og personalleder kom fra stillasbransjen til Mimax i 2017. Før det jobbet hun i oljebransjen, men ønsket seg til bygg- og anleggsbransjen. 

-Det er en utrolig spennende bransje der det skjer noe hele tiden. Det er også en bransje som tar HMS/KS seriøst og her finnes det en vilje til å jobbe med temaet, det liker jeg. Så er det jo gøy å jobbe med mannfolka da!  
Fikk du med deg: Seltor trekker frem Mimaxs seriøsitet, sikkerhet og HMS-arbeid som en av hovedgrunnene til at de velger Mimax som samarbeidspartner.

Mimax - Norges største innen kjerneboring og betongsaging

Bjørnar Veum, Markeds- og Kalkulasjonsleder, har jobbet i firmaet i over 20 år. 
-Min far var en av de ansatte som kjøpte firmaet tidlig på 90-tallet, og jeg fikk tidlig mulighet til jobbe ekstra når jeg hadde fri fra skolen. Jeg er sånn sett en «Grand old man» i ledergruppen og synes det er morsomt å har vært med på å ansette både Linda og Morten, ler han. 

Latteren sitter løst og trioen veksler stadige blikk med hverandre. Det er tydelig at de har mer å fortelle, og ambisjonene er til å ta og føle på.

-Vi har solide planer for de kommende 4-5 årene. Vi skal vokse både i omsetning og antall ansatte, samtidig som vi vil øke marginalene. Men vi skal vokse trygt! Det handler om mennesker, for selv om stadig mer blir automatisert og digitalisert i bransjen er det fortsatt et menneske bak hver maskin. 

-Mimax har gode ordrereserver på plass, vi regner på nye anbud til langt på kvelden og har absolutt kapasitet til å ta på oss mer, sier Veum. Vi gjorde en god jobb og la et godt grunnlag i 2020 og gleder oss til fortsettelsen. 

-Vi ansatte faktisk 5 nye medarbeidere 1. januar, skyter Kjeksrud inn, og regner med å ansette minst 10 stykker til før april måned. 

Nettopp her kjenner undertegnede på verdien med å få prate med menneskene bak logoer og bedriftsnavn. For her banker det varme hjerter for eksisterende og fremtidige fagfolk, både for egen bedrift, men også for bransjen.

-Det er et stort behov for dyktige mennesker i vår bransje, fortsetter Kjeksrud. Vi legger lista høyt og vil sette standarden for fremtiden. Vi brenner for arbeidsinkludering, har en egen opplæringsarena for våre ansatte og utviklet et sterkt fokus på HMS og kvalitet, noe som legges merke til i markedet.

Høyt under taket og gode utviklingsmuligheter
-Vi legger ned betydelige ressurser på utdanning og opplæring. Har du ønske om å lære og viljen til å bli god, så legger vi forutsetningene til rette for det. Personlighet er viktigere enn erfaring i mange tilfeller.

-Alle våre prosjekt- og teamledere har startet med betongboring og betongsaging hos oss. De har hatt et ønske om og vilje til å ta ansvar, og her får de det. 

-Vi vil gjerne bidra til at mennesker som av ulike grunner sliter med å komme seg inn i arbeidslivet skal få muligheten, så lenge de har viljen. Der må jeg gi ros til både NAV og Kirkens bymisjon, som vi har et godt samarbeid med.

-For ikke å snakke om ungdommer som faller utenfor, blir lei av skolen eller vil gå rett ut i arbeidslivet. Samtlige av våre team er sammensveiset med bred kompetanse, som tar i mot nye kolleger med åpne armer, forteller en meget engasjert Kjeksrud.

Hva kan dere fortelle våre lesere om fremtidsplaner da?
-Vi kommer med nyheter etterhvert som ting blir offisielle, sier Veum lurt. Men vi kan avsløre at vi kommer til å øke satsingen på utemiljø, der vi bistår kunden gjennom hele prosessen fra planer til ferdig løsning. Vi opplever at vi har funnet vår nisje grunnarbeider og anleggsgartnertjenester fra små private til mellomstore prosjekter i proffmarkedet. 

Nyhet: Akutteam for proff og privatmarkedet
-Vi har etablerte et akutteam for kjerneboring og betongsaging som er operativt fra 1. januar 2021. Avvik og endringer på bygg dukker stadig opp på de fleste prosjekter. Da haster det som regel med å bore det hullet eller kappe det betongelementet siden andre fag står og venter. Dette må tas med en gang. Nå kan de kontakte oss, som har ressurser til å rykke ut på kort varsel også utenfor ordinær arbeidstid fra Tønsberg til Moss. Akutteamet når du på vakttelefon 32 84 74 00