Mimax har signert sin største kontrakt noen gang
På oppdrag av NP Bygg, skal Mimax utføre rivning av eksisterende bygg, grunnarbeider, utomhus, støp av bunnplate og kjerneboring i Arnljot Gellines vei 1 i Oslo, hvor NP Bygg skal sette opp 22 leiligheter over åtte etasjer. Kontrakten er på over 8 millioner kroner. Fra Venstre: Sverre Mejlænder-Larsen fra NP Bygg, Bjørnar Veum og Bård Askim, fra Mimax. Foto: Mimax
Sist oppdatert: 16-03-2021

Mimax signerte storavtale med NP Bygg

Kjerneboring, betongsaging og anleggsgartnerfirmaet Mimax Asfalt & Betong AS, forteller Norsk Byggebransje at de har signert sin største kontrakt noensinne.

På oppdrag av NP Bygg, skal Mimax utføre rivning av eksisterende bygg, grunnarbeider, utomhus, støp av bunnplate og kjerneboring i Arnljot Gellines vei 1 i Oslo, hvor NP Bygg skal sette opp 22 leiligheter over åtte etasjer. 

Kontrakten dekker også arbeid på to toalettanlegg ved Bogstad og Øvresetertjern, samt innvendig rivningsarbeid på et ikke navngitt prosjekt i Oslo. Den samlede verdien på kontrakten er over 8 millioner kroner. 

Var det soleklare valget 
Prosjektsjef i NP Bygg AS Sverre Mejlænder-Larsen var ikke i tvil på om det var Mimax som skulle få kontrakten. 

-Mimax leverte det beste og mest komplette tilbudet på alle oppdragene. I tillegg kjenner vi Mimax godt gjennom mange tidligere prosjekter sammen.

-De fleste kjenner Mimax som et selskap som utfører kjerneboring og betongboring, men det faktum at de også gjør det meste av grunnarbeid var avgjørende faktor, forteller Mejlænder-Larsen til Norsk Byggebransje. 
 
-Totalpakken Mimax tilbyr gjør at vi kan signere med bare en aktør istedenfor 7-8 aktører slik vi har måtte gjøre tidligere. Det igjen gjør at vi slipper å tenke grensesnitt på byggeplassen og at jeg som prosjektsjef sparer tid og får en enklere hverdag. 

Mimax - Norges største innen kjerneboring og betongsaging

-Mimax går i gang med rivningsarbeidet neste uke, før de skal grave ut tomten og støpe grunnmur. Deretter tar de fatt på det utvendige arbeidet. Underveis i prosessen skal de utføre hull i betong og kjerneboring. 
 
-De blir den første og eneste aktøren som er inne i prosjektet de første 3-4 månedene. Det er først når råbygget skal opp at flere aktører kommer på banen. Da øker også fokus på HMS, et felt Mimax er virkelig dyktige på, avslutter Mejlænder-Larsen.
 
Marked og kalkulasjonsleder i Mimax Bjørnar Veum, skyter inn at Mimax i løpet av vinteren har startet opp en egen avdeling for mindre rivningsoppdrag, grunnet økt forespørsler fra deres kunder. 
 
-Med den nye avdelingen på plass og kraftig økning på utemiljø og anleggsgartner avdelingen, kan vi tilby en langt bedre totalpakke. Noe våre kunder lenge har etterspurt, sier han. 
 
Kraftig vekst
Utemiljø er en betydelig del av kontrakten med NP Bygg og inkluderer blant annet turvei med utkikkspost. En sideentreprise NP Bygg har for Bymiljøetaten i Oslo. 
 
Prosjektleder for utemiljø & anleggsgartner avdelingen i Mimax, Bård Askim, er veldig fornøyd med kontrakten og ser fram til å ta fatt på arbeidet. Askim har vært med å bygge opp avdelingen fra to tomme hender til 17 millioner i omsetning og 11 ansatte i 2020. 
 
-Et spennende oppdrag vi virkelig ser fram til å ta fatt på. Avdelingen har vokst kraftig de siste årene og vi ser i disse dager etter flere medarbeidere. Vi har også to lærlinger på vei inn som vi gleder oss til å utvikle sier Askim.
 
Om Mimax Asfalt & Betong
Mimax har sterke aner til A/S Mimax som startet opp i 1930 og som har drevet med kjerneboring og betongsaging siden slutten av 60-tallet. Mimax er i dag Norges ledende aktør innen sitt fagfelt med ca 110 ansatte, hvorav Utemiljø & Anleggsgartner avdelingen utgjør 11 ansatte. Mimax har avdelinger i Lier, Oslo, Vestfold og Telemark og et datterselskap i Bergen.

Om NP Bygg
NP Bygg AS er en mellomstort entreprenør, med Oslo og omegn som nedslagsfelt. Bedriften utfører alle typer entrepriseoppdrag innen bygg, som total- eller hovedentreprenør. Siden oppstarten i 1986 har NP Bygg vokst til 72 ansatte og har hele veien hatt fokus på tett samarbeid med flere faste byggherrer.