Bravida har lang erfaring med større bygg og er godt kjent med hvilke krav som stilles i et prosjekt av denne størrelsen. Avbildet: Odd Velle, Veidekke. Trond Lauritz Larsen, Bravida. Kenneth Post, Bravida. Foto: Bravida
Sist oppdatert: 11-10-2022

Bravida med teknisk leveranse på Morrows Batterifabrikk

Bravida melder at de 30. september signerte kontrakt med Veidekke på leveranse av rør, ventilasjon og automasjon på bygging av Morrows batterifabrikk, Batterifabrikk 1 i Arendal.

Avtalens verdi er i overkant av 60 millioner kroner inkludert mva.

Batterifabrikk 1 blir en av de første kommersielle battericellefabrikkene i Norge, og skal etter planen stå ferdig i mars 2024. Den får et bruttoareal på 30 000 kvadratmeter.

Gjennom hele fasen frem mot kontraktsignering har Bravida Norge hatt et godt samarbeid med totalentreprenør Veidekke rundt utarbeidelsen av grunnlaget som førte fram til kontraktsinngåelse. 

– Vi er veldig stolte av å kunne lande en slik kontrakt i Arendal. Det har vært tett samarbeid med Veidekke i et års tid, og at vi nå kunne signere kontrakt er vi veldig stolte av.

-Nå gleder vi oss til å komme i gang med prosjektet slik at vi sammen med totalentreprenør kan bygge batterifabrikken, sier avdelingssjef Kenneth Post i Bravida Norges VVS-avdeling i Arendal.

Den komplette leverandør av elektrotavler og strømskinner!

Kostnadseffektive batterier uten kobolt
Fabrikken vil fra dag én produsere noen av de mest bærekraftige batteriene i verden.

Ved oppstart vil den ha en årlig produksjonskapasitet på 1 gigawattime (GWh) battericeller hvert år, men når de planlagte byggetrinnene er fullført, skal kapasiteten være 43 GWh, noe som tilsvarer behovet til 700 000 elbiler.

Bravida har lang erfaring med større bygg, og er godt kjent med hvilke krav som stilles i et prosjekt av denne størrelsen. 

– Jeg ønsker å gratulere prosjektteamet i Arendal med kontrakten. De har lagt ned en stor innsats for komme frem til en løsning på et prosjekt som skal leveres i løpet av en kort tidsperiode.

-Samtidig vil jeg takke Veidekke for tilliten med å velge Bravida som samarbeidspartner.

-Siden første gangen vi hørte om Morrow har vi hatt lyst til å være med på byggingen av dette, da vi vet hvor store synergieffekter dette kan ha for Arendal og Agder, sier regiondirektør for Bravida Norges region Agder/Rogaland,Trond-Lauritz Larsen, og legger til:

– Vi er stolte av å kunne jobbe med kanskje det viktigste prosjektet på Sørlandet i dette tiåret.