Bransjeprat med John Dæhli, daglig leder i Roar Jørgensen AS
-Vårt varemerke er vår kompetanse og erfaring. Suksess for oss er ikke nødvendigvis å vokse med antall ansatte, men å ta vare på de vi har, sørge for at de trives, utvikles og vil bli værende. Vi er tung på faget, går vår egen vei og er best på service. Foto: Guro Bakke

I ruskete tider tar vi rennafart!  

Roar Jørgensen AS feirer 35-års jubileum i år og vi tok derfor en bransjeprat med John Dæhli, eier og daglig leder/styreleder i selskapet. Bedriften startet i 1985 med bare én ansatt, men etter få uker ble Guri Thomassen ansatt. Hun er i dag eier, prosjektleder og faglig leder/prosjektleder for areal segmentet i bedriften.

I dag er de en av regionens største rådgivningsfirma, har 35 ansatte og fem eiere. Selv i starten var selskapet en breddeleverandør som bevisst satset på å styrke seg bl.a. gjennom å opprette kompetanseheving.

-Det handler om mennesker. Som leder er min viktigste jobb å sørge for at alle kjenner seg sett, hørt og verdsatt, forteller Dæhli.

Stolt av sine medarbeidere
At Dæhli er stolt av sine ansatte og den jobben de gjør, er ingen hemmelighet. 
-Vi styrker de beina vi står på, gir våre medarbeidere ansvar og vet at vi legges merke til, både i bransjen, men også blant dyktige fagfolk.

Bransjeprat med Roar Jørgensen AS
Eierne: Harald Myhre, Roy Korneliussen, Guri S. Thomassen, John Dæhli og Tore Bratvold. Foto: Guro Bakke

-Våre kunder får som oftest en egen kontaktperson gjennom hele prosjektet og de ansatte er med kunden fra start til slutt. At det er noe kunder setter stor pris på, har vi fått mange positive tilbakemeldinger om. Vi opplever at rådgivende ingeniører søker seg til selskapet nettopp fordi de vil være en del av en profesjonell organisasjon, som lander store prosjekter samtidig som vi er små nok til å ta vare på faglige og mellommenneskelig relasjoner. Det er en positiv faktor for å oppnå suksess.

-At våre kunder gir tilbakemeldinger om at de velger oss, nettopp på grunn av våre størrelse og personlig oppfølging, gjør oss stolte, sier han videre.

Sterkt fagmiljø som står sammen
Roar Jørgensen AS holder til i HM33, som er et bygg med et veldig sterkt og sammensatt fagmiljø. De er godt fornøyde med å ha gjort et eiendomsselskap slik at de eier sin del av bygget. Dæhli trekker også fram fordelene med nærhet til bl.a Asker Entreprenør AS og Norconsult AS

-Vi er involvert i mange av de samme prosjektene, holder til på samme adresse, og med god kjennskap til hverandre er det alltid lett å banke på døra, nå rett person direkte og dermed sikre flyt og fremdrift i prosjektene.

Videre vekst og mål i fremtiden
Bedriften har klare ambisjoner og en masterplan, men dette gjøres i nært samarbeid med ansatte. Med dagens 35 ansatte har de en strømlinjeformet og profesjonell organisasjon der alle vet hva som skal gjøres og sørger for at det blir gjort. Så lenge byggenæringen etterspør deres tjenester, kan de garantere at de leverer.

Juha og Sissel tar en KS på branntegninger før de sendes ut
Juha og Sissel tar en KS på branntegninger før de sendes ut. Foto: Guro Bakke

Nå når verden tar digitale syvmilssteg ser selskapet flere nye muligheter gjennom verktøy som f.eks teams. Der Østlandet har vært deres primære marked, kommer de til å satse på å jobbe med prosjekter i hele landet innen brannteknikk og konstruksjonsteknikk.

-Vårt varemerke er vår kompetanse og erfaring. Suksess for oss er ikke nødvendigvis å vokse med antall ansatte, men å ta vare på de vi har, sørge for at de trives, utvikles og vil bli værende. Vi er tung på faget, går vår egen vei og er best på service.

35-årsjubileumet skal feires med stil
12. desember blir jubileet feiret med festmiddag. Etter en annerledes tid og mye ustabilitet i markedet og verden forøvrig, er det bare rett og rimelig at de tar rennafart fremover, og feirer jubileet med stil.

-Vi har alltid vært opptatt av å ta vare på våre ansatte, men har som mange andre måtte avlyse mye. Dette har vi fortjent alle sammen og ser fram til tidenes festkveld, avslutter Dæhli

Vi hos Norsk Byggebransje takker for praten og ønsker dem en heidundrende feiring og en fortsatt god sommer.