-Byggherre, som i dette tilfellet er Bakke Bolig AS, måler ofte KTI (kundetilfredshet). Dermed må vi sørge for at også vårt arbeid tåler å bli satt under lupen. Tommy Hansen, Prosjektleder hos ØMF Asker Entreprenør. Foto: Bakke AS
Sist oppdatert: 18-10-2020

Bruket Brygge - Fredrikstad

Græsvig Brug har en lang historie, og etableringen tilbake i 1860 var årsaken til at det vokste fram et helt lokalsamfunn på Gressvik, utenfor Fredrikstad. 

Nå har den historiske tomten fått nytt liv, takket være Bakke Bolig og Scandinavian Property Group. De to står bak et flott boligprosjekt bestående av 150 leiligheter, fordelt på 9 bygg. Hovedentreprenør Asker Entreprenør overleverer første byggetrinn nå i oktober, mens de jobber videre med trinn 2, som skal overleveres i perioden desember til januar.

Tømmerfløting og sagbruk har spilt en sentral rolle i Fredrikstads 450 år lange historie. I løpet av få år ble det etablert 16 sagbruk langs elva og Græsvik Brug var en av Skandinavias største og mest moderne treindustribedrifter med 600 arbeidere. 

Tett på elva blander Bruket Brygge seg flott inn i et allerede veletablert boligområde, med Vesterelva i øst og Gressvik Torg mot vest. Beliggenheten sikrer kort avstand til butikker, skoler og kollektivtilbud. Byfergen går hyppig fra bruket til Fredrikstad sentrum på 10 minutter og hele veien videre til Gamlebyen på 20 minutter. 

-Takk til Asker Entreprenør for hyggelig samarbeid som har ført til at leveransen har blitt en suksess.
Nikolai Rodriguez, profilco AS

Profilco AS - Rekkverk i Aluminium

Entreprenør med Nullfeil-strategi
Tommy Hansen, Prosjektleder hos ØMF Asker Entreprenør, forteller Norsk Byggebransje at det her vært utfordrende å bygge så tett på elva, men med riktige partnerne og teknologiske løsningene er de kommet i mål med nok et flott prosjekt. 

-Det er en liten milepæl hver gang vi overleverer et prosjekt, og det er alltid hektisk i innspurten. Spesielt fordi vi har satt oss store mål i ØMF Asker Entreprenør og har en nullfeil-strategi. Vi ønsker å levere alle våre prosjekt uten feil og mangler ved overtagelse. 

Det er et tøft mål, hvordan lar det seg gjennomføre?
-Det ligger utrolig mye jobb bak akkurat dette. Ved hjelp av teknologi sikrer vi framdrift og full kontroll underveis i ethvert prosjekt. Digitale verktøy gjør at vi kan vi kartlegge eventuelle feil og mangler fortløpende. 

-Oversikt over feil og mangler sendes så automatisk ut til samtlige underentreprenører, som igjen tar ansvar for å utbedre manglene som faller inn under deres respektive ansvarsområder. 

Alle leilighetene på Bruket Brygge leveres nøkkelferdige med gulvvarme og hvitevarer inkludert. Leilighetene, som et tegnet av Meinich Arkitekter AS, strekker seg fra 34,5 m2 til 132 m2, og alle har smarte planløsninger, underjordisk garasjeanlegg, store vindusflater, og private uteplasser hvorav mange kan nyte utsikten over elva. 

Oppfølging og loggføring - Hos oss er alt digitalt
-Å  betjene ettermarkedet krever store ressurser, og vi ser at nullfeil-strategien sparer oss både tid og ressurser. Ved regionavdelingen i Follo/ Østfold er dette standard på alle boligprosjekter, og jeg kan forsikre at våre kunder synes dette er gull verdt. 

Stensetting AS -  markedets største utvalg i natur- og betongstein
SF Pontona Norge - Flytebrygger

-Byggherre, som i dette tilfellet er Bakke Bolig AS, måler ofte KTI (kundetilfredshet). Dermed må vi sørge for at også vårt arbeid tåler å bli satt under lupen. 

-SF Pontona Norge AS takker for oppdraget med å levere flytende helbetong kajakkbrygger til boligprosjektet ved Bruket Brygge. Daglig leder Tor-Øyvind Halvorsen

Legger sjela si i fremdrift og resultat
- Vi setter dessuten stor pris på at alle våre underentreprenører ser verdien av å legge inn litt ekstra innsats før overlevering, og det ekstra inspirerende å se hvordan alle parter tar de digitale verktøyene i bruk, og ikke minst at de ser nytteverdien i det. 

-Riving ble utført av tidligere eiere og foregikk høsten 2018 Grunnarbeidet ble påstartet i desember 2018. Underveis har vi hele tiden hatt et nært og godt samarbeid med Bakke, med Merethe Danielsen i spissen for byggherren. 

-Personlig må jeg si at dette har vært et av de triveligste byggeprosjektene jeg har vært med på og det er givende å se hvordan alle jobber sammen mot felles mål hele veien. 

– Tillit mellom alle involverte parter er avgjørende for et vellykket prosjekt, ikke minst mellom byggherre og entreprenør. Slik har det på alle måter vært i dette prosjektet, smiler han.

Også Nils Petter Nicolaysen, Prosjektleder VVA hos Ingeniørfirmaet Svendsen & Co AS, forteller Norsk Byggebransje at det har vært krevende å jobbe så tett på elva. 

-Det krever litt ekstra å arbeide så nært havet og elva, i tillegg til over-gjennomsnittet store dimensjoner i det offentlige nettet. Som Asker Entreprenør har også vi trivdes med å bidra til å realisere dette flotte prosjektet og vil takke både Bakke AS, Asker Entreprenør AS, og Råde Graveservice AS for et godt samarbeid underveis.

Bruket Brygge - Fredrikstad
Foto: Bakke/Asker Entreprenør
Bruket Brygge - Fredrikstad
Foto: Bakke/Asker Entreprenør

Hva gjør Asker Entreprenør videre?
-Vi jobber mye med å bli enda bedre på digitalisering. I tillegg har vi vært flinke til å ansette dyktige folk med stort lokalt nettverk. Omsetningen i Follo/Østfold-regionen har vokst kontrollert fra oppstarten i 2015, til 620 millioner i omsetning i inneværende år. 

-Ø.M. Fjeld-konsernet, som vi altså er en del av, nærmer seg en omsetning på fire milliarder kroner, og er nå etablert med egne regionkontorer og datterselskaper over hele Østlandet. Samarbeidet på tvers av regionene gir oss en suveren tilgang til kompetanse og svært verdifull erfaring. Det finnes knapt en utfordring som ingen i konsernet ikke har vært med på å løse tidligere.

-Vi går spennende tider i møte, med en rekke tildelt prosjekter og venter i disse dager på flere. Våre ordrebøker er fylt opp et godt stykke ut i 2021. Vi har mye å være stolt av i ØMF Asker Entreprenør og Ø.M. Fjeld-konsernet. 

Stolte aktører:
Med fokus på for de mest krevende markedene, det beste av materialer og innovasjon, leverer Profilco AS rekkverk, designertrapper og innglassing av balkonger av høy kvalitet og design til alle typer bygg.

Tett samarbeid med kundene på alle typer prosjekter har sikret dem spesialkunnskap som kundene drar nytte av på ethvert prosjekt. Profilco vil ganske enkelt gi deg den beste løsningen – hver gang.

-En stor takk til Asker Entreprenør for hyggelig samarbeid som har ført til at leveransen har blitt en suksess. Et veldig flott referanseprosjekt som viser frem våre nye produkter. Nikolai Rodriguez, Profilco AS

Malermester Knædal AS | Alt av malign, gul og tapet
Vi leverer utredninger, prosjektledelse, detaljprosjektering og byggeledelse tilpasset kundens behov

SF Pontona har bygd flytende konstruksjoner av betong i over 100 år og ble introdusert på det norske markedet i 1981. Med fokus på konstruksjon, design, kvalitet og funksjon, kan SF Pontona, i dag vise til et betydelig antall referanseanlegg i segmentene private brygger, båtforeninger, marinaer, bølgebryter anlegg, ferjekaier og spesial pontonger.

Ingeniørfirmaet Svendsen & Co AS har helt siden starten i 1981 arbeidet med miljørettet prosjektarbeid innen generell infrastruktur. Spesielt gjelder dette innenfor feltene veg, vann og avløp, og da med hovedvekt på feltutbygging og saneringsprosjekter.

Målet er alltid det samme - Å skape de beste løsningene for kunden, samfunnet, miljøet og sluttbrukerne av prosjektet

Med et av markedets største utvalg i natur- og betongstein i sitt distrikt, i tillegg til sin egen entreprenøravdeling, har Stensetting AS opparbeidet seg 45 års erfaring med alle typer stenarbeider. Stensetting AS tar på seg små og store oppdrag både for det offentlige, private utbyggere, samt entreprenører. En moderne maskinpark og faglig dyktig medarbeidere gjør oss godt utrustet til de fleste oppdrag.

Malermester Geir Knædal AS ble etablert i Fredrikstad for over 30 år siden. Med målsetting om å alltid levere grundig og kvalitetsmessig arbeid som gir langvarige resultater, tilbyr Malermester Geir Knædal AS, ekspertise og arbeidskraft innen tradisjonelt malerarbeid, tapetsering og gulvlegging for privatkunder og bedrifter.