- Jeg ser virkelig frem til å bli en del av konsernledelsen i Norconsult og bidra strategisk innen HR. Norconsult er, ifølge Universum, bransjens mest attraktive arbeidsgiver blant både erfarne ingeniører og studenter, sier Ruiz Retamar, konserndirektør HR i Norconsult. Foto: Norconsult
Sist oppdatert: 01-10-2024 Pressemelding 

Ny konserndirektør for HR i Norconsult

Norconsult har utnevnt Marisa Ruiz Retamar som ny konserndirektør for HR.

Utnevnelsen styrker arbeidet med å tiltrekke, utvikle og beholde de fremste talentene i rådgiverbransjen, og reflekterer konsernets ambisjon om å inkludere HR som en sentral del av den strategiske utviklingen fremover. 

Ledige stillinger innen bygg og anlegg

Med 6 300 medarbeidere i et ledende nordisk rådgiverselskap, ønsker Norconsult å styrke HR-funksjonen ytterligere ved at Marisa Ruiz Retamar trer inn i konsernledelsen.

Endringen trer i kraft 1. oktober og vil bidra til å styrke konsernets posisjon og evne til å møte fremtidens utfordringer og muligheter. 

- HR er en nøkkelfunksjon for å sikre at Norconsult-konsernet lykkes med å tiltrekke, utvikle og beholde de fremste talentene.

- Vi er svært imponert over det arbeidet Marisa har levert de seneste årene.

- For å videreutvikle dette arbeidet ytterligere har vi nå besluttet at HR vil være direkte representert i konsernledelsen, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult. 

AF Decom - Partner til Norsk Byggebransje

HR-direktør i Norconsult siden 2022 

Ruiz Retamar har jobbet som HR-direktør i Norconsult siden juni 2022. Før hun begynte i Norconsult var Marisa HR-direktør i Utdanningsetaten i Oslo kommune, og hun har i tillegg flere års erfaring som HR-leder i Avinor-systemet. 

- Jeg ser virkelig frem til å bli en del av konsernledelsen i Norconsult og bidra strategisk innen HR. Norconsult er, ifølge Universum, bransjens mest attraktive arbeidsgiver blant både erfarne ingeniører og studenter.

- Dette er en posisjon vi ønsker både å beholde og forsvare fremover, sier Ruiz Retamar, konserndirektør HR i Norconsult. 

Den nyutnevnte konserndirektøren har lang og omfattende erfaring fra samarbeid og forhandlinger med tillitsvalgte.

I tillegg er hun en strategisk HR-leder som evner å overføre forretningens behov til HR-initiativer som forbedrer prestasjon, lønnsomhet og medarbeiderengasjement i store, komplekse organisasjoner. 

Etter utnevnelsen består konsernledelsen i Norconsult av: 

  • Konsernsjef, Egil Hogna 
  • Konserndirektør CFO, Dag Fladby 
  • Konserndirektør HR, Marisa Ruiz Retamar 
  • Konserndirektør Kommunikasjon og merkevare, Hege Njå Bjørkmann 
  • Konserndirektør Norge Hovedkontor og Norconsult Digital, Bård Hernes 
  • Konserndirektør Norge Regioner, Vegard Jacobsen 
  • Konserndirektør Fornybar Energi, Sten-Ole Nilsen 
  • Konserndirektør Sverige, Farah Al-Aieshy 
  • Konserndirektør Danmark, Thomas Bolding Rasmussen 
  • Konserndirektør Technogarden, Kathrine Duun Moen