Vibeke Schulz Ahlsand skal lede arbeidet med Statsbyggs eiendommer i utlandet. Foto: Statsbygg
Sist oppdatert: 21-08-2023 Pressemelding 

Ny direktør for Statsbyggs utenlandseiendommer

Vibeke Schulz Ahlsand er ansatt som avdelingsdirektør for Statsbyggs eiendommer i utlandet. Her får hun ansvaret for statlige eiendommer i over 50 land.

Vibeke Schulz Ahlsand kommer fra stillingen som næringsdirektør i Oslo S Utvikling (OSU). OSU har stått for utviklingen av store deler av Bjørvika i Oslo. Ahlsand starter i stillingen 1. november i år.

Stillingen, som ble utlyst som en jobb i verdensklasse, vakte stor interesse.

- Vi mottok 110 søknader og mange av kandidatene var godt kvalifiserte. Det bekrefter Statsbyggs sterke tiltrekningskraft på erfarne ledere, men gjorde naturligvis utvelgelsesprosessen krevende.

- Jeg er overbevist om at vi har gjort et godt valg, og vi ser veldig frem til å få Ahlsand med på laget, sier Elin Karfjell, direktør for eiendomsutvikling og forvaltning i Statsbygg.

Ledige stillinger innen bygg og anlegg

Bred erfaring

- Ahlsand har bred og solid ledererfaring både fra private og offentlige virksomheter, eiendoms- og prosjektutvikling, samt erfaring med å jobbe med prosjekter internasjonalt, sier Karfjell videre.

Vibeke Schulz Ahlsand har en master i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU. Hun har en variert erfaringsbakgrunn fra Cap Gemini, Telenor og Posten, i tillegg til OSU.

- Statsbyggs utenlandsenhet har et viktig oppdrag gjennom utvikling og forvaltning av en unik eiendomsportefølje verden over.

- Jeg ser frem til å bidra, og til å arbeide sammen med alle de dyktige og engasjerte fagfolkene i Statsbygg, sier Vibeke Schulz Ahlsand.