Norges hyggeligste elektriker - Geir Mæhle
Når man leser nomineringene er det ingen tvil om at Geir Mæhles positivitet og gode humør skinner igjennom til alle kunder. Humøret er han inne på selv også, men det er en utfordring å få han til å skryte av seg selv. Foto: Viktor Mæhle Bakkemo (7år)

Norges hyggeligste elektriker? 

Elektriker Geir Mæhle leder nomineringen i kåringen til Norges hyggeligste håndverker med snart 16.000 stemmer i skrivende stund. Vi tok en fornøyelig prat med den syngende elektrikeren fra Hordaland, som er fantastisk stolt over å ha blitt nominert.

Som ungdom gikk Mæhle ut av 9 'de klasse uten anelse om hva han ville gjøre. Siden han var flink til å tegne valgte han tegning, form og farge hvor han møtte Ole André. Når hans så kameraten søke utdanning som elektriker, tenkte Geir tenkte hvorfor ikke?

I 1996 fikk han lærlingeplass hos Magnus M. Thunestvedt AS. En av Hordalands største og eldste elektroentreprenører, etablert 1922 og Geir Mæhle legger ikke skjul på hvor stolt han er av sin arbeidsgiver og kolleger. 

- Det er spesielt når du får vokse opp i en og samme bedrift. Jeg har hatt to avstikkere og testet andre jobber, men jeg kom fort "hjem". At bedriften har en høy snittalder betyr at vi har samlet mye kompetanse og dyktige mennesker som blir værende fordi de trives. 

Les også: De positive historiene må ut til folket

På spørsmålet om hvem som har inspirert han mest, trekker Mæhle fram sin far, Audun Mæhle. Mureren som fyller 80 år neste år er sprek pensjonist og løper på fjellet daglig. Både undertegnede og Mæhle blir oppriktig rørt når han forteller om en pappa som står på døra et minutt etter han får spørsmål om å hjelpe. En far som har oppfostret og støtter en søskenflokk på fire, som alltid har fått beskjed om å prøve selv først. 

Den aller første av de snart 16.000 stemmene Mæhle har mottatt så lang, kom fra Terje Gangstø. Snekkeren og tømreren som ble kåret til Norges Hyggeligste håndverker i 2018. Han skriver: 

Norsk Byggebransje oppfordrer alle sine lesere til å stemme fram Norges Hyggeligste Håndverker 2020

-Eg vil gjerne nominere denne fantastiske gutten her. En arbeidsdag med Geir byr på masse humor og god stemning. Han er utrolig ærekjær i jobben sin. Og gir seg ikke før jobben er utført prikkfritt. Han er veldig godt likt av kollegaer og kunder.

-Det er ikke så rart å forstå etter et møte med Geir. Eg har selv hatt gleden av og ha han som elektriker både privat og i fellesskap på jobber rundt omkring. Jobber raskt og effektivt. Og alltid etter kundenes ønsker. Her har vi med en kjernekar og gjøre.

Når man leser nomineringene er det ingen tvil om at Geir Mæhles positivitet og gode humør skinner igjennom til alle kunder. Humøret er han inne på selv også, men det er en utfordring å få han til å skryte av seg selv. 

Fikk du med deg: Kjære pappa, dette fortjener du å vinne

Det til tross for at de fleste nominasjonene nevner at han er faglig dyktig, utfører kvalitetsarbeid, er pliktoppfyllende og har respekt for sine kunder. Jobben utføres like fint i en bod som i stue. 

Mæhle har stor interesse av ny teknologi, smarthus og smarte belysningsløsninger. Han tester gjerne løsninger hjemme hos seg selv først og forteller stolt at han har leverandører som omtaler han som en av Norges beste montører av deres produkter. 

Mæhle prater mer om arbeidsgiveren, sine kolleger og kunder enn om seg selv. Han trekker også fram lærling Amalie Klementsen Olsvoll som jobber i samme firma. 

-Jeg har hatt med meg mange lærlinger gjennom årene jeg har vært elektriker, men Amalie skille seg ut! Godt humør, ivrig i faget, flink til å jobbe og rydder alltid opp etter seg! Hun kommer til å bli en kjempeflink montør når den tid kommer!  

Ikke gå glipp av: Håndverkerne fortjener å bli hyllet

Tilfeldigheter førte meg inn på elektriker sporet, og jeg priser meg lykkelig som får jobbe med det jeg synes er "gøyast". Til alle ungdommer som vurderer yrkesfag er Mæhle tydelig: 

-PRØV! Vær ikke redd for å teste, finn det som interesserer deg og kjør på. 

Vi ønsker lykke i konkurransen og håper vi ses i Oslo til finalen den 5 september. 

Her kan du nominere og stemme på Norges Hyggeligste Håndverker

Dyktige fagfolk fortjener ros, ære og berømmelse. Derfor støtter Norsk Byggebransje kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker. I samarbeid med arrangørene vil vi sørge for at de positive historiene når ut til hele Norge.