F.v: Ronny Solbraa-Bay, Salgssjef Installasjon og Jonas Henni Normann, Direktør Produkt og Forretningsutvikling. Foto: Norsk Byggebransje 
Sist oppdatert: 31-05-2024 

Livreddende nyhet fra Micro Matic

For å kunne levere intelligente og bærekraftige elektriske løsninger til sine kunder, på samme tid som man fungerer som en kompetansepartner, har Micro Matic satt sammen et team av høyt kvalifiserte fagfolk. 

På Eliaden 2024 fikk vi gleden av å møte både “Messesjef” Ronny Solbraa-Bay, Salgssjef Installasjon og Jonas Henni Normann, Direktør Produkt og Forretningsutvikling. 

Hvor mange ganger har Micro Matic deltatt på Eliaden? 

- Oi det er mange ganger, Vi har stilt ut på Eliaden fra tidens morgen for å si det slik, smiler Normann. 

Jeg regner med dere i år som tidligere har med dere noen spennende nyheter på messen? 

- Klart vi har, kommer det kjapt. - Vi har alltid nyheter og i år er den største nyheten jeg vil snakke om, nyheten som redder liv. MicroSense 2. 

- Den største årsaken til branner i Norge er kjøkkenet og komfyrvakt er den beste måten å hindre branner på kjøkkenet. 

- MicroSense 2 er en helt ny komfyrvakt, men tanke på både teknologi, monteringsvennlig og sensorikk som gjør den til et enda bedre, og tryggere produkt, skyter Solbraa-Bay inn. 

- MicroSense 2 har også nye funksjoner som gjør brukervennligheten bedre.

- Man kan for eksempel stille den i slik at ovnen slår seg av etter 30 minutter, slik at bestemor unngår å gå fra den med de farer det skaper. 

- Produktet har fått en nesten overraskende god mottakelse her på Eliaden.

- Jeg snakket nettopp med 10 montører som alle var helt klare på at fra nå av er det MicroSense 2 som gjelder. Det er veldig hyggelig, sier Solbraa-Bay. 

MicroSense 2-Livreddende nyhet fra Micro Matic
Micro Matic sin stand på Eliaden 2024. Foto: Norsk Byggebransje

-Dette er et produkt som må monteres av elektriker, eller kan man gjøre det selv? 

- Nei, MicroSense 2 skal installeres og godkjennes av elektriker. Ellers så har vi også fortsatt den eksisterende modellen som man kan installere selv, men vi anbefaler at man går for MicroSense 2 og får jobbe gjort av fagfolk. 

-Det er urolige tider i byggenæringen. Er det noe Micro Matic merker, eller går det bare oppover? 

- Det er jo ikke til å unngå å få med seg bransjen har nedgang og det merker jo også vi på salg til elektrikere, og ikke minst prosjektmarkedet hvor vi begynner å bli en betydelig aktør. 

- Det er mindre prosjekter som settes i gang. Det er mindre byggesøknader og de siste månedene har det vært en tendens til at også bygg som er klare til oppstart stoppes. 

- Vi ser også at kommuner stopper planlagte skolebygg. Dette er selvsagt en tendens vi ikke liker, så vi tror jo at myndighetene snart kommer på banen. Ikke bare trenger vi nye bygg, men vi må også holde næringen i gang. 

- Det er på tide at man begynner å spytte inn midler til både kommuner og statlige prosjekter for å holde hjulene i gang. 

- Man må gjenoppbygge, er Normann raskt med å skyte inn.

- Å skulle hente hjem den arbeidskraften bransjen man nå risikerer å miste til andre bransjer, er ikke et ett års prosjekt, men et ti års prosjekt.