Årets finale i NordNorsk Mesterskap for lærlinger i byggfag utkjempes i Bodø 15. – 17. oktober. Der skal seks lærlinger fra hele landsdelen kjempe om den gjeve tittelen.
Lærlinger fra Nordland, Troms og Finnmark har gjennom fylkesvise konkurranser kjempet om å få representere sitt fylke. I år har konkurransen vært knalltøff. Foto: NESO
Sist oppdatert: 13-10-2021

Seks lærlinger kjemper om å bli Nordnorsk mester i byggfag

Årets finale i Nordnorsk Mesterskap for lærlinger i byggfag utkjempes i Bodø 15. – 17. oktober. Der skal seks lærlinger fra hele landsdelen kjempe om den gjeve tittelen.

For 11. gang arrangerer NESO Nordnorsk Mesterskap (NNM) for lærlinger i byggfag. Mesterskapet går av stabelen under NESOs høstmøte i Bodø 15. – 17. oktober.

Finalen i mesterskapet foregår både utenfor og inne på Scandic Havet fredag 15. oktober.

Mesterskapet er en stor begivenhet både for ungdommene og bransjen, og konkurransen i år er tøffere enn noen gang.

Knivskarp konkurranse
Lærlinger fra Nordland, Troms og Finnmark har gjennom fylkesvise konkurranser kjempet om å få representere sitt fylke. I år har konkurransen vært knalltøff.

20 bedrifter har nominert lærlinger til NNM2021. Resultatet ble at over 50 lærlinger har konkurrert om å komme til «superfinalen».

– Vi kan altså med sikkerhet fastslå at det blir en skikkelig batalje med svært dyktige lærlinger som møtes i Bodø for slåss om den gjeveste tittelen, sier Prosjektansvarlig for NNM for lærlinger og seniorrådgiver i NESO, Remi Hanssen, i en melding.

NNM 2021
Foto: NESO

Skal heve statusen til byggfag
NESO jobber kontinuerlig med rekruttering til bygg- og anleggsbransjen. Som et av flere tiltak har NESO etablert en varig ordning for å kåre landsdelens ”beste lærling” blant byggfagene.

– Målsetningen med Nordnorsk Mesterskap for lærlinger i byggfag er å bidra til økt positiv markedsføring av fagene tømrerfag, betongfag og murerfag, samt heve status for yrkesfag i landsdelen, sier Hanssen.

Praktiske og teoretiske oppgaver
Selve konkurransen er todelt og begynner etter hvert å bli velkjent. Først skal deltakerne løse en praktisk oppgave i avlukkede båser utenfor hotellet.

Deretter blir de «grillet» med teoretiske spørsmål inne i den store møtesalen - med publikum til stede. Den som samlet rasker med seg flest poeng innenfor sitt fag, kåres til NordNorsk Mester 2021.

Samlet premiesum som vinneren tar med seg er 15 000.- kr. (pluss)

Dette er årets finalister til Nordnorsk Mesterskap for lærlinger i byggfag 2021 - NNM2021.

Tømrerfag Finalist Bedrift

  • Nordland Alexander Jakobsen Mosjøen Bygg AS
  • Troms Karl-Magnus Kaino Omma Consto Nord AS
  • Finnmark Even Solheim Kivijervi Entreprenør AS

Betongfag Finalist Bedrift

  • Nordland Karstein Johan Larsen Øksnes Entreprenør AS
  • Troms Tobias Forsaa Peab Bjørn Bygg AS - avd. Tromsø*
  • Finnmark Nikolai Harjo Antonsen Peab Bjørn Bygg AS - avd. Alta
NNM 2021
Foto: NESO

Tidsskjeme for NNM2021
Sted: Parkeringsplassen utenfor Scandic Havet

08:30 12:00 Konkurranse - Praktisk del - Tømrerfag og betongfag. Lærlingene får en beskrivelse av en modul som skal bygges.
12:00 12:30 Fagdommere vurderer oppgavene og gir poeng fra 1-10
13:30 14:30 Konkurranse - Teoretisk del - Tømrerfag og betongfag

Vinnere kåres - Det avgjøres hvem som blir Nord-Norges beste lærling.
Sted: Storsalen – Scandic Havet.

Om NESO
Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon SA (NESO) er den største bransjeorganisasjonen for byggebransjen i Nord-Norge og den største frittstående næringslivsorganisasjonen i landsdelen.

NESO representerer 136 entreprenørbedrifter med over 13 milliarder kroner i omsetning. Medlemsbedriftene har over 5.400 ansatte. Bygge- og anleggsbransjen er den største næringen i Nord-Norge målt etter verdiskaping og en av de største målt etter antall sysselsatte.