Micro Matic er i full fart fremover, og går styrket inn i 2023 med kjøp av to selskaper, ny leder og fornyet styrekompetanse.
-Vi starter nå reisen mot å bli det ledende norske teknologiselskapet som utvikler og leverer komplette løsninger til smarte bygg, sier administrerende direktør i Micro Matic, Kjetil Kaldestad. Foto: Micro Matic
Sist oppdatert: 12-01-2023 - Pressemelding

Micro Matic med spennende endringer

Micro Matic er i full fart fremover og går styrket inn i 2023 med kjøp av to selskaper, ny leder, og fornyet styrekompetanse.

En rykende fersk strategi setter kompasskursen for teknologiselskapet i de kommende årene.

Micro Matic går inn i det nye året med fornyet kraft ved kjøp av selskapene Scanelec AS og Vitir AS. De to selskapene utfyller dagens Micro Matic godt, og forsterker muligheten til ytterligere utvikling og leveranse av komplette løsninger for å spare energi for selskapets kunder.

-Vi starter nå reisen mot å bli det ledende norske teknologiselskapet som utvikler og leverer komplette løsninger til smarte bygg, sier administrerende direktør i Micro Matic, Kjetil Kaldestad.

GK Norge - Norges grønneste logistikkbygg

Kompletterer dagens tilbud

Scanelec AS er markedsleder på leveranse av strømskinner i Norge, og kan skilte med en solid portefølje av anerkjente internasjonale leverandører.

Selskapet har røtter tilbake til 1984, og har de siste 15 årene spesialisert seg på prosjektering, rådgivning og leveranse av produkter med høy kvalitet til kunder i Norge, Sverige og Danmark.

Vitir AS har på sin side de siste årene utviklet og patentert produkter og løsninger for trådløs styring av næringsbygg og radonmåling.

Dette er løsninger som kan kommunisere på de fleste anerkjente protokoller, samt med andre produkter og systemer i komplekse installasjoner. Micro Matic vil utvikle løsningene videre, rettet mot sin kundeportefølje.

-Kjøpet av Scanelec og Vitir er viktige steg for oss for å ta eierskap til både utvikling og leveranse av komplette kundeløsninger.

-Micro Matic opplever sterk vekst innenfor energi, inneklima og byggautomasjon, og vi gleder oss til å kunne tilby kundene flere løsninger for smarte bygg og anlegg.

-Med nye selskaper tilføres organisasjonen også ny kompetanse, og vi ønsker medarbeiderne i både Scanelec og Vitir velkommen om bord, sier Kaldestad.

Ny leder bak spakene
Kjetil Kaldestad hadde sin første dag som ny adm.dir. i Micro Matic i september, men selv om rollen er ny, returnerer han til et selskap han kjenner svært godt.

Han var finansdirektør i selskapet i ti år frem til 2018 og tar fatt på toppledervervet med tilleggserfaring fra både ELKO, og Schneider Electric.

Sammen med de ansatte, styret og eierne har han brukt deler av tiden siden oppstart til å sette rett kurs for Micro Matic de neste årene.

Ambisiøst rehabiliteringsprosjekt

En strategi for videre vekst

Micro Matic har de siste årene vært i jevn vekst, og i 2022 kan selskapet vise til ny omsetningsrekord. Planene for videre utvikling er klare, og det nye året markerer også startskuddet for en ny strategiperiode.

Den nye strategien innebærer en utvidelse med nye forretningsområder innen energi/infra, installasjon, inneklima og byggautomasjon, og lansering av flere nye løsninger for smarte bygg.

Samtidig gis det spillerom for flere investeringer. Selskapet tar også mål av seg til å ta posisjonen som den digitale markedslederen innen sine forretningsområder.

Nye styremedlemmer

Nytt år innebærer også fornyet styrekompetanse i Micro Matic, og selskapet ønsker to nye styremedlemmer velkommen om bord:

Rune Flengsrud kommer inn med lang og bred erfaring fra blant annet Ahlsell Norge og Schneider Electric i Norge.

Camilla Sjuve har bakgrunn fra ledelsen i ELKO og Lenovo, og forsterker markedskompetansen ved styrebordet. Øvrige styremedlemmer i Micro Matic er Runar Kvåle (styreleder) og Mia Frøysadal Arnet fra investeringsmiljøet i Aars AS.

Om Micro Matic Norge AS
Micro Matic har vært en kompetansepartner og leverandør av elektroprodukter og løsninger til proffmarkedet i mer enn 50 år. Teknologileverandøren leverer smarte produkter og løsninger innen installasjon, energi/infra, inneklima og byggautomasjon.

Majoritetseier i Micro Matic er Aars AS, som er Møllerfamiliens familiekontor og investeringsselskap. Aars eier ulike virksomheter innen en rekke bransjer, som bl.a. Møller Eiendom, Møller Mobility Group og Alfa Sko. Porteføljen inkluderer også IT- og teknologiselskaper som InfoCare, VISMA CIS og Iterate i tillegg til Micro Matic.

Om Scanelec AS
Scanelec har røtter tilbake til 1984, og selskapet har som sitt spesialfelt de siste 15 årene levert prosjektering, rådgivning og produkter av høy kvalitet. Selskapet er markedsleder på leveranse av strømskinner i Norge, har ni ansatte og omsatte i 2022 for ca. 70 millioner kroner.Scanelec har kontorer i både Bergen og Ski, og salgsaktivitet i Norge, Sverige og Danmark. 

Om Vitir AS
Vitir har de siste årene utviklet og patentert produkter og løsninger for trådløs styring av næringsbygg og radonmåling. Løsningene kan kommunisere på de fleste anerkjente protokoller, og med andre produkter og systemer i komplekse installasjoner.