Fv.: ECONordland prosjektleder Rune Eliseussen og daglig leder Anders Jelstad, fra Studentinord prosjektleder Kevin Christensen og administrerende direktør Kristian Brunsvik Olsen. Foto: ECONordland
Sist oppdatert: 18-03-2023 Pressemelding 

ECOnordland skal bygge Skavdalslia 

Studentinord har signert kontrakt med ECONordland som totalentreprenør for nye Skavdalslia studentboliger. Kontrakten har en verdi på 250 millioner kroner.

Daglig leder i ECONordland, Anders Jelstad, forteller at kontrakten betyr at de er sikret et par år frem i tid, noe som gir en god forutsigbarhet. De får også gjennom dette prosjektet mulighet til å bygge seg litt opp i bransjen, og da er et godt samarbeid med byggherre svært viktig:

– Dette er en type prosjekt som er helt riktig for oss i ECONordland. Studentinord er en attraktiv byggherre og en viktig samfunnsbygger, og vi har god erfaring fra tidligere samarbeid med dem.

Prosjektet er også svært givende, forteller prosjektleder i ECONordland, Rune Eliseussen:

Savner bedre lobbyister til betongindustrien

– Studentboliger er artig å jobbe med, og det er fint å bygge til våre etterkommere. Studenter som kommer til Bodø og får flytte inn i disse nye boligene, er heldige.

Det har vært to seriøse aktører som har konkurrert tett om denne kontrakten. For Studentinord var det viktig å få landet avtalen, og det er en stor glede å få ECONordland på lag.

– Vårt mål er å lage et nabolag for beboerne, og skape et fellesskap og sosialt samhold for studentene i deres hjem.

- Det er godt å få med en entreprenør på laget som vi føler oss trygg på at leverer god kvalitet, og som har god forståelse for vårt mål med prosjektet, sier administrerende direktør i Studentinord, Kristian Brunsvik Olsen.

Et steg i riktig rettning for studentbyen Bodø 

Student, og leder i Studentorganisasjonen Bodø, Håvard Dragland, forteller at studentbyen Bodø er i utvikling, og at studentene trenger flere og med moderne studentboliger. Han mener nye Skavdalslia kommer til å bli en berikelse for studentene i Bodø:

– Dette blir et godt tilskudd til det som allerede er etablert her i studentbydelen Mørkved, og et steg i rett retning for å øke dekningsgraden.

- Dette vil også bidra til et sikrere boligmarked for studentene, der færre blir avhengig av å leie privat, men kan leie hos en seriøs aktør som har trygge boliger med høy kvalitet.

Alt du trenger på et sted – elektriker, rørlegger og ventilasjonshjelp

Klar januar 2025

Nye Skavdalslia vil bestå av til sammen 151 studentboliger, fordelt på 133 1-romsleiligheter og 18 3-romsleiligheter.

Prosjektet inneholder flere små og store fellesområder som vil gi studentene muligheter til å kombinere behov for privatliv og sosialt samvær.

Prosjektet deles i flere byggetrinn, og de første boligene vil stå innflytningsklare i januar 2025.

Skavdalslia har en god beliggenhet nært både campus, natur og turløyper, og sentralt på Mørkved. De nye boligene fører også til bedre utnyttelse av tomta, mer grøntareal og gode omgivelser for studentene, som gir rom til å være ute og nyte solrike dager.

Både ny lekeplass og ballbane er også med i planene, som også kommer hele nabolaget i Skavdalslia til gode.