Hva tror du er årsaken til så mange nominasjoner?  -Helt ærlig, jeg vet ikke. Jeg har alltid tenkt «Ikke gjør mot andre slik du ikke vil at andre skal gjøre mot deg». Foto: Netta Nyman, Norsk Byggebransje

TV-kjendis og Norges hyggeligste håndverker?

Vi digger stolte håndverkere! I dag har vi pratet med Hussein El Haddaoui daglig leder i Norsk Rørservice AS, for mange kjent fra Sinnasnekker’n og Team Otto on tour. Den blide rørleggeren fra Oslo er også aktuell i kommende programmer på TV2 som Sommerhytta og Drømmehytta.

Vi kjenner Hussein El Haddaoui som en av de nominert i kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker.

En av nominasjonen kommer fra Adam, hans 13 år sønn: Kjære Pappa dette her fortjener du og vinne. Dassen funker alltid hjemme og jeg får dusja med varmt vann hver dag. Takk pappa du er best! 

Hussein ville egentlig bli apotektekniker og valgte helse og sosiallinjen etter ungdomsskolen. Hans tvillingbror valgte rørleggeryrket, og ble inspirasjonen som gjorde at Hussein fulgte etter. Vi aner konkurranseinstinktet allerede når han må innrømme at tvillingbroren ble ferdig utdannet før han. 

Etter 1 år på sosiallinjen byttet hoppet han over til teknisk byggfag og i 2003 startet han som lærling hos Tommy Bergwall. At hans første sjef på mange måter ble hans mentor skinner igjennom flere ganger i løpet av vår samtale. Bergwall hadde den gang 74 ansatte i Oslo og Hussein minnes sine år i bedriften med stor glede. 

I 2009 valgte Hussein El Haddaoui å starte sitt eget enmannsforetak og kjøpte firmabil fra sin tidligere sjef Tommy. 20.000 for en varebil full av utstyr. 

-Det ble lange dager og mye jobb for å bygge opp en kundemasse, men flere av de entreprenører jeg kom i kontakt med de første årene jobber jeg med den dag i dag. 

Norsk Byggebransje oppfordrer alle sine lesere til å stemme fram Norges Hyggeligste Håndverker 2020

Hans tidligere læremester, sjef og mentor Tommy Bergwall er i dag ansatt som prosjektleder i Norsk Rørservice. Noe Hussein El Haddaoui er både glad for og stolt av.  

-Tommy er en utrolig hyggelig kar, du blir fort glad i han. Han har en god tone med entreprenører, arkitekter og andre kunder. Det er fantastisk for oss å ha hans kompetanse, erfaring og ikke minst personlighet hos oss.

At Hussein har et varmt hjerte og at han virkelig bryr seg, vet de fleste som har sett han på TV. Sånn har han alltid vært. Når han startet sitt firma hendte det mer enn en gang at han rykket ut på oppdrag til familier som egentlig ikke hadde råd til å booke en rørlegger, men som ble tvunget når f.eks kjøkkenbatteriet røyk. Han kom hjem uten å betaling og valgte heller å se på  jobben «som en gave til barna». Til slutt måtte kona minne han på at de måtte ha mat på bordet til egne barn også. 

Nominasjon fra Otto Robsahm, Sinnasnekker'n 
Min gode venn Hussein El Haddaoui bør helt klart bli nominert til å bli Norges Hyggeligste håndverker! I mange år har han lagt hans sjel og hjerte i alle prosjekter. Han har vært med meg i utallige Sinnasnekker'n og Team Otto on Tour programmer og er selvskreven å alltid være med på videre prosjekter. Hjelp meg å stemme han frem til å bli kåret til Norge Hyggligste håndverker. Stem stem stem! Hilsen Otto Sinnasnekker'n, TV Norge

Vi kommer ikke utenom Sinnasnekker'n, hvordan fikk du det oppdraget?
-Ahlsell sponset første sesongen av programmet. Vi var en av tre bedrifter som skulle bidra, vi skulle egentlig bare være med i de to første episodene. Når de var ferdig innspillet bad produksjonssjef Stein Johnsen om et møte med meg, og sa at de ville fortsette med oss. 

-Mitt første spørsmålet var selvsagt hva med de andre to? Men jeg kunne ikke takke nei, vi har en super dynamikk og et godt samarbeid i gruppen. Programmet ledet til at Otto og jeg kunne fortsette vårt samarbeid gjennom Team Otto on Tour. Vi har møtt så mange flotte mennesker, og det er utrolig givende å få gi av seg selv og sine tjenester for å hjelpe og glede andre mennesker. 

Hva tror du er årsaken til så mange nominasjoner? 
-Helt ærlig, jeg vet ikke. Jeg har alltid tenkt «Ikke gjør mot andre slik du ikke vil at andre skal gjøre mot deg». Jeg er bare meg selv. Han forteller at sønnen følger nøye med på nominasjonene og selv får han tårer i øynene når han leser nominasjonene. Tenk at mennesker tar seg tid å skrive så fine ting. 

Engasjement og service med et smil
Hussein driver i dag en bedrift som omsetter for mange millioner og de ble utnevnt som Gasellebedrift i 2018. Det tar aldri fokuset bort fra et brennende engasjement for yrket, for kundene og for servicen som han og hans medarbeidere står for. De har interne møter hver 14 dag som alltid starter med samme tema. Service! 
-Vi er rørleggere som skal hjem til våre kunder. Vi hilser pent, tar av oss skoa, samarbeider med kunden og svarer på de spørsmål de måtte ha. Normal høflighet betyr alt, og det er gratis å smile!

Han trekker også fram Mitt Anbud som står bak kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker
-Mitt Anbud som står bak kåringen er profesjonelle, alt er tilrettelagt for oss som seriøse håndverkere og våre kunder opplever det trygt å finne sin neste håndverker på plattformen. Vi har fått mye jobb derfra, og vet at det viktigste for oss er å alltid gi 100% for at kunden skal komme i retur. 

God ambassadør for rørleggere og håndverksfagene
-Når du vil ha et spennende yrke, med utfordringer og muligheter, der du får være kreativ og velge blant små og store oppdrag da skal du velge håndverksbransjen! Ingen dag er den andre lik, og det digger jeg. 

Er Hussein Norges Hyggeligste Håndverker?
Konkurranseinstinktet merket vi oss tidlig i samtalen og det er ikke tvil om at har han ønsker å vinne konkurransen om å bli Norges Hyggeligste Håndverker. Han er samtidig ydmyk nok til å mene at det sikkert er mange som fortjener det mer enn han selv.

Vi ønsker Hussein lykke til i kåringen, og håper vi ses i Oslo når finalen går av stabelen 5 september
Her kan du stemme på din kandidat

Dyktige fagfolk fortjener ros, ære og berømmelse. Derfor støtter Norsk Byggebransje kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker. I samarbeid med arrangørene vil vi sørge for at de positive historiene når ut til hele Norge.