-Det er alltid hyggelig å bli spurt når nye muligheter dukker opp og jeg må innrømme at jeg ikke trengte lang betenkningstid, for jeg har ståltro på BoKlok konseptet. Dette er noe jeg virkelig brenner for og sammen med flotte kolleger i Norge, Sverige, Danmark og UK vet jeg at vi vil lykkes! Foto: BoKlok
Sist oppdatert: 01-11-2020

Brenner for bærekraftige boliger

I slutten av september 2020 publiserte vi nyheten om at Tove Borchgrevink går fra Skanska til BoKlok og sjelden har en «nytt-om-navn»-artikkel fått så stor oppmerksomhet i sosiale medier. Vi bestemte oss raskt for at denne damen må vi ta en bransjeprat med. 

Gratulerer med ny jobb! Hvem er denne flotte damen med den store heiagjengen? 

-Jeg er både overrasket, glad og fremfor alt veldig ydmyk over at så mange mennesker heier på meg, sier Borchgrevink. Jeg har jobbet mange år i bransjen og har bakgrunn fra bl.a. NCC, Höegh Eiendom og Skanska.

-Underveis har jeg hatt gleden av å jobbe med masse flinke og flotte folk som ser, verdsetter og løfter hverandre hele veien. 

Du har en spennende bakgrunn med lang erfaring og de siste tre årene har du vært leder for kvalitet og utvikling i Skanska Eiendomsutvikling. Hvorfor har du valgt å bytte jobb nå?

-Det er alltid hyggelig å bli spurt når nye muligheter dukker opp og jeg må innrømme at jeg ikke trengte lang betenkningstid, for jeg har ståltro på BoKlok-konseptet.

-Dette er noe jeg virkelig brenner for og sammen med flotte kolleger i Norge, Sverige, Danmark og UK, vet jeg at vi vil lykkes! 

Brenden & Co Stilasutleie - Jordal Amfi

Skanska + IKEA = BoKlok 
BoKlok er et boligkonsept som er utviklet av Skanska og IKEA. Sammen bygger vi boligblokker og rekkehus. Konseptet vårt er - kort sagt - at beboere skal få så mye bolig som mulig for minst mulig penger. Skanska vet å bygge med kvalitet, og IKEA vet hvordan folk vil leve. Ved å kombinere dette lykkes vi med å levere det vi lover - vi bygger for alle.

-Samarbeidet mellom Skanska og IKEA startet i 1997, så her finnes det utrolig mye erfaring, kunnskap og gjennomføringskraft i organisasjonen. 

-Det viktigste for meg personlig, er fokus på å bygge bærekraftige boliger som alle har råd til å kjøpe. Vi bygger for folk flest, med vanlige lommebøker, som vil ha et liv ved siden av boliglånet. 

-Dette gjør vi uten å «fire» på noen krav, for med BoKlok-konseptet snakker vi kvalitet og løsninger som er planlagt helt ned til den minste detalj. Det er høy wow-faktor når det kommer til boligene BoKlok leverer. 

I eksklusivt selskap 
Skanska har klare klimamål og tidligere i år kom dere med på Fortune Magazines «Change the world»-liste, hvor Skanska er på 17. plass over selskaper med en positiv sosial påvirkning. 

-Vi er veldig stolte av det. Det er andre året på rad at Skanska kommer på den prestisjefulle listen over selskaper med en positiv sosial påvirkning. Det er selvsagt ekstra stas at nominasjonen spesielt trekker frem Skanskas klimamål og BoKlok-konseptet. Fortune trekker også frem BoKlok sin lansering i UK, hvor behovet for boliger er høyt.

Genuint samfunnsansvar
La det være hevet over enhver tvil, denne damen brenner for så vel konsept, som kvalitet og videre ambisjoner.

-BoKlok bygger på en solid grunnmur. Engasjementet er dypt, ekte og gjennomførbart. I et marked der mange er drevet av profitt, vil vi sammen med kunder og samarbeidspartnere bygge for folk flest. 

-I Norge har vi utviklet og ferdigstilt flere prosjekter på Nannestad, Jessheim og Kløfta for å nevne noen. Ser vi på kundetilfredsheten (KTI) ligger våre boliger på 80 til 86, der bransjen generelt ligger på 73. Det er vi naturligvis veldig stolte av. 

-Det blir stadig vanskeligere for mange å skulle oppfylle boligdrømmen, hos BoKlok har vi fokus på å hjelpe flere, med en lavere inngangsbillett uten å fire på kvaliteten som våre kunder forventer seg.

-Vi samarbeider med ledende arkitekter, bygger industrielt, innendørs i moderne fabrikker før modulene blir levert og satt opp. 

Terjesen på Teie er Vestfolds største rørleggerbedrift

-Det er riktignok ikke rom for store individuelle endringer, men på den andre siden tar det bare 12 måneder fra vi setter spaden i jorda til boligen er innflyttingsklar. 

-Med effektive og standardiserte prosesser i alle ledd, stiller vi store krav til alle våre leverandører og klima, og miljøkrav er en naturlig del av kravspesifikasjon. Konseptet er utrolig bra og vi vet vi kan tilføre det norske boligmarkedet mye. 

Hva er ambisjonene videre?
Vi skal vokse, organisasjon, tomteporteføljen og prosjektene skal bli flere i årene som kommer. Mine første arbeidsoppgaver er omstilling og omorganiseringer. Vi vil øke vår tomtebank og ønsker en god dialog med flere kommuner i primærområdet vårt på øst og vest aksen av Oslofjorden. 

-Områder som Lillestrøm, Nordre Follo, Sørumsand, Vestby, Ås, Lier og Drammen er spesielt interessante. 

-Vi er for tiden i gang med et spennende prosjekt i samarbeid med Frogn kommune, som skal gi unge førstegangskjøpere innpass i boligmarkedet.

-Dersom dette blir en realitet vil Frogn være en foregangskommune ved å løse utfordringer med høye boligpriser som mange unge møter i dagens boligmarked. Dette tar vi med oss i vår videre satsing i Norge og vi gleder oss til alt som kommer, avslutter Borchgrevink.