Previous
Next
-Alt er av ypperste kvalitet og inneholder dagens teknologi. Det er rett og slett en drøm som nå går i oppfyllelse. Vi har gjort om musikkrommet til SFO og utenom har vi sløydsal, og Mat og Helserom. Nå får vi i tillegg også andre spesialrom, som musikkrom som kan brukes til scene, mediatek/amfi til scenen, tekstilrom og naturfagsrom. Rektor Trond Fossum. Foto: Trond Fossum/Sandnes Eiendom
Sist oppdatert: 30-05-2021

Sviland Skole

En byggeperiode på 18 måneder nærmer seg slutten. Til skolestart i august åpner den nye skolen på 3500 m2 og en elevkapasitet på 196 dørene, og det er noe både ansatte, elever og foresatte virkelig ser frem til.

– Det kan jeg love deg at vi gleder oss stort til! Dette utgjør en stor forskjell fra dagens byggmasse og vil ha en stor innvirkning, både på skolehverdagen og fritiden, til alle på Sviland, forteller rektor Trond Fossum entusiastisk.

Først og fremst er det størrelsen som utgjør den største forskjellen på den gamle og den nye skolen. I dagens bygg er klasserommene fra 34 til 56 m2, mens alle klasserommene i det nye bygget vil være på hele 70 m2.

– Nå har vi gjort om musikkrommet til SFO, og utenom har vi sløydsal og Mat og Helserom. Nå får vi i tillegg også andre spesialrom, som musikkrom som kan brukes til scene, mediatek/amfi til scenen, tekstilrom og naturfagsrom.

Norsk Saneringsservice AS

-Alt er av ypperste kvalitet og inneholder dagens teknologi. Det er rett og slett en drøm som nå går i oppfyllelse, sier rektoren.

Uteområdet blir totalt opparbeidet med helt nye aktiviteter som buldrevegg, kunstgressbane og en rekke lekeapparater. Det vil bli fantastisk etterhvert, men kan tas ordentlig i bruk først når idrettshallen står klar til neste år. 

– Det er uansett tatt hensyn til at vi skal ha et år til med bygging, og utbygger har i samarbeid med prosjektleder kommet med mange gode løsninger for å skape gode tilbud utendørs i den neste perioden. Det setter vi stor pris på.

– Å drive skole som nærmeste nabo til en byggeplass har selvsagt bydd på noen utfordringer underveis, men vi opplever et veldig godt samarbeid med prosjektleder og utbygger, så alt i alt har det vært ganske så overkommelig. Og så hjelper det jo definitivt på når vi har ei gulrot å se frem mot, sier Fossum med et smil.

Skole med miljøambisjoner
Fridtjov Holm, prosjektleder ved Sandnes Eiendom, forteller at skolens energisentral var prosjektert inn med energibrønner, men at dette gjennom prosjektet måtte endres til en luft/vann løsning da det ikke var fjell de første 60 metrene under skolen.

Sprinktec AS
Ragnar Svendsen VVS

– Ventilasjonen vil nyte godt av frikjøring fra energisentralen. Solcellepaneler tilsvarende 100 KWP monteres der energien gir prioritet til forvaring av vann til oppvarming og forbruk, forklarer han. Gjenbruk er i tiden, og det har blitt tatt hensyn også til i denne prosessen.

– En del inventar fra den gamle skolen samles sammen, og skal benyttes i andre eksisterende skolebygg i kommunen, sier Holm.

Han legger ikke skjul på at det har vært utfordrende å bygge mens den gamle skolen er i drift. Byggetrinn 1, som omfatter skolen med administrasjon, ligger tett opp i den gamle skolen, og fokus har spesielt vært på barnas sikkerhet i byggefasen.

– Entreprenør Skanska har hatt egen sikkerhetsdag med barna for å lære dem om farer knyttet til møter mellom mennesker og maskiner.

De utlyste også en tegnekonkurranse der vinnerne fikk laget store bannere av sine tegninger med samme tema, og disse henger nå på byggeplassen.

Vikeså Golv har stort utvalg av alle gulvtyper til både bolig og næring
Urd Klima

Dette var svært profesjonelt og pedagogisk godt utført av Skanska, forteller Holm.

Skolens byggetrinn 1 blir ferdigstilt etter planen, riving av eksisterende bygg starter i juli 2021 og byggetrinn 2 som omfatter idrettshall og garderobebygg starter i august med ferdigstillelse i april 2022.

– Samarbeidet med arkitekt har vært positivt, og jeg vil spesielt fremheve det gode samarbeidet med
Skanska som har vært og er totalentreprenør for prosjektet, sier Holm.

Stolte aktører: 
Norsk Saneringsservice AS - Vi er klare til å gjøre jobben for deg

Vi utfører oppdrag med høy kvalitet og presisjon over hele landet. Fra våre fire avdelingskontorer styrer vi prosjektene effektivt, og vi strekker oss alltid det lille ekstra for å løse oppgavene. vi er stolte av jobben vi gjør, og vi elsker fornøyde kunder.

Vikeså Golv - Kvalitetsgulv til bolig og næringsbygg!
Vi er totalleverandør av gulv, fra gulvstøp, avretting og flytesparkling, HTC sliping av betong til tepper, teppefliser, gulvbelegg, parkett/heltre, epoxy og fliser. Vi takker for oppdraget med gulvstøp, avretting av gulv, slipte gulv, gulvbelegg og heltre furugulv.

Sprinktec AS - Medlem av VVS Eksperten 
Vi har bred kompetanse innen industri- og næringslivsbygg, samt større boligkomplekser. Vi utfører også vedlikehold og kontroll av sprinkleranlegg samt varme- og kjøleanlegg. Helt siden oppstarten i 1977 har vi spesialisert oss på teknisk rørlegging med hovedfokus på sprinkler og varme- og kjøleanlegg.

Ragnar Svensen AS - Et selskap i Flow Group
Ragnar Svensen AS er et velrenommert rørleggerfirma, som ble etablert i 1954 og har kontorlokaler på Gausel i Stavanger. Vi har i 3 generasjoner utført alle type oppdrag innen landbasert rørlegging i Stavanger og omegn for privat og offentlig sektor. Vi tilbyr et bredt spekter av vvs-teknisk infrastruktur til prosjektmarkedet og rammeavtale-segmentet. 

URD Klima AS - Kvalitet gir gjensalg
Vi leverer løsninger for et godt og stabilt inneklima i eksisterende og nye næringsbygg, samt anlegg for avsug/filtrering i industrien. Vi har solid erfaring og kompetanse på levering av anlegg innen ventilasjon, varme/energi, kjøl og vvs-automasjon. Vårt fokus er på å rådgi og rettlede kunden slik at man får det produktet man har behov for og ønsker.

Andre aktører:
Arkipartner, Aros, Atum, Betong og Anlegg AS, Block Berge Bygg AS, Branncon, Brekke & Strand, Brødrene Lie, Core Technology, Firesafe, Heis1, Jærmester, Lyse Lux, Lyse, Lyse Elnett, Kreatel, Norconsult, Norrøna Storkjøkken, Protan, RMB Malerservice, Rør-Varme AS, Stangeland Maskin, Stanley Security, Sweco, Thermax, Time Aluminium AS, Varhaug Bygg og montasje, Vest Mur, WSP, Certego.