Leiligheten i Paradisalleen tar hensyn til alle kjøpergrupper, fra førstegangskjøpere til småbarnsfamilier og de mer etablerte. Leilighetene variere i størrelse fra 35 til 178 m2 og er alle preget av høy standard, smarte løsninger, og luftige oppholdsrom. Entreprenør Kruse Smith, har byggd de 108 leilighetene og 3.050 m2 næringsarealer, for byggherre Vestenfjeldske Eiendom og Solon Eiendom. Ill: TAG Arkitekter 
Sist oppdatert: 21-11-2020

Paradisalleen - Bergen

Paradis, i bydelen Fana i Bergen, har gjennom generasjoner vært et populært boligområde i Vestlandets hovedstad, Bergen. 

Omgitt av flotte turområder, flere skoler og barnehager, samt gode servicetilbud og bybanen like ved, er området hovedsakelig preget av eneboliger. Midt i hjertet av dette attraktive boligområdet er entreprenør Kruse Smith, i ferd med å ferdigstilt 108 leiligheter og 3.050 m2 næringsarealer, for byggherre Vestenfjeldske Eiendom og Solon Eiendom. 

Leiligheten i Paradisalleen tar hensyn til alle kjøpergrupper, fra førstegangskjøpere til småbarnsfamilier og de mer etablerte. Leilighetene variere i størrelse fra 35 til 178 m2 og er alle preget av høy standard, smarte løsninger, og luftige oppholdsrom. 

Beboerne som var tidligst ute med å sikre seg leilighet i prosjektet, fikk også mulighet for å tilpasse planløsninger og interiør til egen smak. Enkelte av leilighetene har også et såkalt premium Symbol, som betyr at de er oppgradert med en-stavs hvit parkett, spesielle flis løsninger på bad og integrert belysning med mer. 

Vi takker for oppdraget og gleder oss over å se at Paradisalléen nå tar form!
Jesper Jorde Avdelingsleder Tag Arkitekter Bergen / Seniorarkitekt

Stema Rådgivning - Spisskompetanse på prosjekt- og byggeledelse

Positiv stemning og løsningsvilje
Paradisalléen, var sammen med Høgskolen i Bergen, en medvirkende årsak til at Kruse Smith Entreprenør, i 2015 etablerte egen avdeling i Bergen. 

Prosjektleder Torstein Oen, forteller Norsk Byggebransje at det Paradisalleen har vært et krevende prosjekt, men med positiv stemning og løsningsvilje fra alle parter, hele veien. 
 
-Vi har levert flere prosjekter i området de siste årene, men Paradisalléen er det første prosjektet som våre to avdelinger i Bergen og Stavanger, utviklet sammen med vår oppdragsgiver.

-Paradisalléen er bygd i 6 etasjer som er satt opp på en meget trang byggeplass. Vi fikk tidlig noen humper i veien når forutsetningene ble endret, men slik er det ofte i byggeprosjekter. Det dukker opp uforutsette utfordringer som ligger utenfor ens kontroll. 

-Det krevde en god del omstrukturering, noe byggherre, prosjekterende og alle underentreprenører løste i tett samarbeid. Her har vært masse flinke folk involvert, så det er umulig å trekke fram noen spesielt. 

-Det har vært en positiv stemning og løsningsvilje hele veien. Alle har gjort det beste ut av enhver situasjon og alle har gjort det vi kunne for å ta hensyn til blant annet naboene. 

-Når man bygger i et etablert boligområdet som dette, er det blant annet spesielt viktig å holde et så lavt støynivå som mulig. 

-Med omstruktureringer øker også presset på fremdrift, men samtlige aktører har stilt opp og vi har blant annet jobbet gjennom alle ferier for å holde fristene til sluttbruker. 

Rekkverk Spesialisten AS - trapperekkverk i glass, innvendige trapper, metall- og branntrapper, baldakiner og skillevegger i glass

Blir Kruse Smith Entreprenør værende i Bergen?
-Strategien er å bli værende ja. Vi er godt igang med nye prosjekter, samtidig som vi selvsagt har både kompetanse, erfaring og kapasitet til å ta på oss nye prosjekter.

Har tro på videre vekst i Bergensområdet
-Stema Rådgivning har spisskompetanse på prosjekt- og byggeledelse. Vi ivaretar byggherrens gjennom prosjektadministrasjon. På Paradisalléen har mitt ansvar vært å ivareta koordinatorrollen i utførelsesfasen. 
 
-Vårt fokus ligger på samarbeidet med entreprenør for å sikre god flyt i prosjektet. Det sier Andreas Blix, SHA koordinator i Stema Rådgivning til Norsk Byggebransje.
   
-Prosjektet ble klart i tid. Jeg vil også si at det er gjort en god jobb fra et miljøperspektiv, alt fra valg av miljøvennlige produkter, til materialvalg og tilrettelegging for avfallshåndtering både inne- og ute. 
  
-Stema har godt samarbeid med Kruse Smith, begge bedriftene har ambisjoner og tro på videre vekst i Bergensområdet. Selv har vi nok å henge fingrene i, men har selvsagt plass til nye oppdrag. Vi vokser og bygger videre på vår struktur, med fokus på å bidra til en grønn og seriøs byggebransje.

-At man har god kjennskap til hverandre når man går inn i nye prosjekter er alltid en trygghet, det sikrer både kommunikasjon og samarbeid. 
 ​​​
Etablerer miljøgate 
Beboerne i Paradisalleen kan i tillegg til flotte, moderne leiligheter, se fram til en rolig og intim tilværelse også i nærområdet. Mellom byggene etableres det en grønn og frodig hage med fellesområder, sittegrupper og egen grillplass. 

Kommunen oppgraderer hovedveien til miljøgate og beboerne kan i tillegg til REMA 1000 butikk, Vitusapotek og andre servicetilbud i først etasjen, spasere til Paradiskrysset hvor man finner eksklusive butikker og egen delikatesseforretning.

Norsk Byggebransje gratulerer byggherre, Kruse Smith, alle entreprenører og beboerne med et flott projekt i Paradis. 

BRAVIDA! LEDENDE LEVERANDØR AV PROSJEKT OG SERVICE INNENFOR ELEKTRO, RØR OG VENTILASJON. VI GIR BYGNINGER LIV

Stolte aktører:
Stema leder de råeste prosjektene i Norge. De siste årene har vi jobbet med store og små prosjekter for private og offentlige byggherrer, samt flere av landets største byggeprosjekter. 
 
Vi har prosjekt- og byggeledere som har vært involvert i prestisjeprosjekter som blant annet Nye Tøyenbadet, Nytt Nasjonalmuseum, Økern Portal i Oslo, Media City Bergen og Jonsvollskvartalet i Bergen. En svært positiv utvikling de siste årene, gjør at vi nå teller rundt 100 medarbeidere.
 

Entreprenør Magnar Sivertsen AS har arbeidet innen bransjen siden slutten av 70-tallet, og har solid erfaring innen de fleste entreprenørtjenester. Vi er et stort firma med rundt 40 ansatte, og tar større oppdrag i Bergen Kommune og området rundt. Blant våre tjenester kan vi nevne alt innen graving, grunnarbeid, betongarbeid, rivning og rehabilitering. Vi takker for oppdraget og gratulerer byggherre med et vel gjennomført prosjekt. 
 
TAG er et arkitektkontor som har spesialisert seg på store boligprosjekter. Vi er til sammen 100 dedikerte og engasjerte arkitekter, landskapsarkitekter, interiørarkitekter, bygningsfysikere og tekniske tegnere som brenner for å skape bærekraftige bomiljø og rom for livet. Vi takker for oppdraget og gleder oss over å se at Paradiskrysset nå tar form!

Rekkverk Spesialisten AS spesialiserer seg på produksjon og montering av trapperekkverk i glass, innvendige trapper, metall- og branntrapper, baldakiner og skillevegger i glass.

Vi investerer kontinuerlig i ny teknologi og bruker innovative metoder som skal sikre at vi kan levere individuelle tjenester av høy kvalitet og beste selskapsspesifikke løsninger. Vi takker Kruse Smith for oppdraget og godt samarbeid. 

Bravida gir bygninger liv – døgnet rundt, hele året. Vi gjør det ved hjelp av tusenvis av medarbeidere som installerer og vedlikeholder anlegg for energi, varme, kjøling, vann, ventilasjon og sikkerhet. Ting som bare skal fungere.Vi takker for oppdraget og gratulerer byggherre med et flott prosjekt. 

Andre aktører: 
ABS Parkettgruppen Norge AS, Advansia AS, Alsaker Stål, Asplan Viak AS,Bergen Elconsult, BIM2Share AS, Bravida Norge AS, Byggefirma Nilsen & Andersen AS, Byggeweb Support, Con-Form Bergen AS, Consea AS, Envac Norge AS, Firesafe, Fløysand Tak AS, Ing. Stein Knutsen As, Innreda AS, Jans Hageservice AS, KEBO GLASS AS, Konsepta AS, Kruse Smith AS, Lintho Steinmiljø AS, Lockit AS, Multibygg Vest AS, Multiconsult AS, Naboen utleie, New Media Services AS, NODE rådgivende ingeniører AS, Norsk Energi, Novaform as, Odin Flissenter AS, Os blikk og fasade AS, Otis AS - Oslo, Portmakeren AS, PRO-VENT AS, Rexir Bygg AS, RsV maling & Gulv as, Siv.ing Øivin Berntsen, Smistad Mur og flis AS, Sprinkler Vest as, Sto Norge AS, Storbergen mur & flis as, Structor, Studio Sigdal Bergen, Sweco Norge AS, Tak & Bad as, Teknobad as, Voss Elconsult AS