-Vi er genuint opptatt av produktet vårt og vil levere robuste, gode løsninger av høy kvalitet både for sluttkunden og miljøet. Utbyggingsdirektør i Tronrud Eiendom, Stig Rongved. Foto/Ill: Tronrud Eiendom/Jan Thuresson M2 Entreprenør AS
Sist oppdatert: 07-11-2020

Skytta Terrasse - Med Nordmarka som nabo

Øverst ved skogkanten hadde Tronrud Eiendom lyst til å skape noe spesielt. Et leilighetsprosjekt, hvor man bor tett på både Nordmarka og alle servicetilbud. 

Resultatet er Skytta Terrasse, med 15 selveierleiligheter fordelt på to lave bygg med tre etasjer. På Skytta er beboerne omgitt av luftige og lyse rom, både inne og ute. Bygningene er satt opp med tanke på å gjøre fotavtrykket så lite og ruvende som mulig, samtidig som bygningene ikke sperrer for hverandre.

Utbyggingsdirektør i Tronrud Eiendom, Stig Rongved, forteller Norsk Byggebransje at Skytta Terrasse, er et prosjekt som opprinnelig ble tegnet av SG arkitektur, rundt 2010-2011. 

Entek AS - Grunnarbeid, VA og annen infrastruktur.

-Det ble planlagt på en stor og flott tomt mot Nordmarka som er regulert for bare 15 enheter. Den gang ble prosjektet bedømt som for omfattende for såpass få enheter og derfor lagt på is.   

-Vi tok det fram igjen i 2018-2019, gjorde små endringer og gikk for salg. Det fikk en god mottakelse i markedet og vi solgte 13 av 15 enheter relativt raskt. 

Entek AS, takker M2 Entreprenør for oppdraget og gratulerer byggherre Tronrud Eiendom AS.
Daglig leder Christian Thorbjørnsen

Første totalentreprise
-Nå bruker vi å løse det meste selv, men denne gang valgte vi å gå ut med en totalentreprise. M2 Entreprenør var på hugget og WSP inngikk i pakken som rådgivere, med arkitekt og fagrådgivere. 

-Total løsningen de presenterte var avgjørende for at de fikk oppdraget. 

Totalentreprise er en ny erfaring for Tronrud Eiendom, hvordan har samarbeidet vært? 

-Jeg må si at M2 var flinke til å forhandle og skaffet seg god nok tid i prosjektet. De har hatt med seg en bra stamme med underentreprenører, passe mye folk, god kontroll underveis og en bra framdrift. Selv i korona-tider har alt blitt ivaretatt uten større forsinkelser. 

-M2 Entreprenør var kloke, de kunne ha «bruset mer med fjærene» og kortet ned tiden, men det ble tidlig klart at de ville levere kvalitet i alle ledd.

-Når en ferdigbefaring går gjennom nesten uten anmerkninger og med masse fornøyde kunder, da er det gøy å være utbygger.

Studio Sigdal - Kjøkken, Bad og garderobe
TREFAB AS – Norskproduserte elementer

Tronrud Eiendom er opptatt av å bidra til fremtidsrettet byutvikling med fokus på gode boforhold.
Hva legger dere i dette?

-Vi jobber for en veldig engasjert gründer. Tømrermester Haakon Tronrud, som etablerte bedriften for over 40 år siden og hans verdier, og stolte håndverkstradisjoner er grunnmuren for alt vi gjør. 

-Vi er genuint opptatt av produktet vårt og vil levere robuste, gode løsninger av høy kvalitet både for sluttkunden og miljøet.  

-Om det er mulig, så skal kunden alltid få det de ønsker. Vi mener at vi går lengre, tar mer ansvar og skaper også alltid gode uterom. Vi legger virkelig sjela vår i alle våre prosjekter. 

Stikker ut i porteføljen 
Tronrud Eiendom selger i hovedsak leiligheter i nye, egenbygde boligkomplekser. Er Skytta Terrasse et typisk prosjekt for dere?

-Skytta Terrasse stikker seg ut i vår portefølje. Selv om vi har stor variasjon når det kommer til våre prosjekter, er det mer vanlig at vi bygger rundt 50 leiligheter. Det største vi har bygd til nå var over 200 leiligheter over flere byggetrinn. 

-Vi har også bygd ut en del områder der vi har fokuserte på spredt småhusbebyggelse, gjerne med 15-20 enheter i slengen.

System Tak AS utfører alle typer taktekkeroppdrag i Oslo og Akershus.
Mt Klima AS

-Det å ha bredde i sortimentet er viktig, for å kunne tilby det kundene etterspør, men også for at våre medarbeidere skal få variasjon ved å jobbe med både store og små prosjekter. 

-Som utbygger har vi en relativt stor stab, mye kompetanse og mulighet til å styre også delte entrepriser. 

-Samarbeidet med M2 Entreprenør har vært vellykket, det har vært en fin rytme hele veien og det vises på kvaliteten. Jeg kommer fra ferdigbefaring nå, med 12 fornøyde kunder og vi gleder oss til de første flytter inn 9 november 2020.

Jarle Magnushommen, prosjektleder i M2 Entreprenør, er skjønt enig med Rongved og er tydelig stolt av det de har levert på Skytta Terrasse. 

-Skytta Terrasse har vært et flott prosjekt. Jeg overtok midtveis og hadde ansvaret for sluttfasen av prosjektet, etter at min kollega Christoffer Torp hadde sørget for en god start, før han gikk ut i pappapermisjon. 

-Det har vært en veldig fin, god og tett dialog med utbygger Tronrud Eiendom hele veien, ikke minst for min egen del, som tok over midt i prosjektet. De har virkelig stilt opp, hjulpet til og sørget for god flyt hele veien.

-I M2 Entreprenør vet vi å omgi oss med dyktige mennesker, som vet hva som skal gjøres, tar ansvar og sørger for at ting blir gjort. Alle som har vært involvert i prosjektet fortjener ros! 

-En ekstra honnør til vår formann Jan Thuresson, han er helt fantastisk og fortjener ekstra kred for gjennomføring.  

-Selv med tiltak med tanke på restriksjoner, har vi hatt 100-120 personer involvert totalt, uten at det har skapt store utfordringer eller forsinkelser. Annet enn heisen da, som ble forsinket i.f.m. transport fra Portugal, men det løste seg fint og heisen kom på plass i tide.

Alle Tiders Rørleggerbedrift AS - Spesialister på vannbårne varme
Elektroforum AS - Alt av elektrisk arbeid og service

-Den største utfordringen var vel at vi måtte utsette kranselaget. Til det var været for ustabilt til å kunne arrangeres utvendig på grunn av restriksjonene med å holde avstand, ler Magnushommen. 

-Skytta Terrasse har vært et fint prosjekt, der alle har vært flinke til å holde tidsplaner og levert kvalitet i alle ledd. 

-Sluttresultatet er blitt flott og det er utrolig kjekt å gå ferdigbefaring med en takstmann som sier at «dette er sjeldent bra, det kunne faktisk vært overlevering». Stor takk til alle som har bidratt.

-Da er det ekstra behagelig å komme i mål i god tid, som gjør at vi kan bruke litt tid på å fikse detaljer for allerede fornøyde beboere. 

M2 Entreprenør fusjonert med Bundegruppen tidligere i år. Kommer dere til fortsatt å satse på høystandard boliger i mellomstørrelse, eller kaster dere et videre nett fremover?

-Vi planlegger å fortsette med det vi er skikkelig gode på, som er litt mindre prosjekter med kvalitet og høy standard. Vi har flere spennende prosjekter på gang og iverksetter nye løpende. 

-Med prosjekter på Bygdøy, Holmenkollen, Holmestrand og i Asker har vi godt med arbeid både i både 2021 og 2022, men vi har selvsagt plass til flere kunder, så det er bare å ta kontakt, avslutter Magnushommen.

Stolte aktører

ENTEK leverer grunnarbeider og infrastruktur til større og mindre prosjekter i østlandsområdet. Seskapet lever for å levere kvalitet, legger vekt på høy grad av sikkerhet og på å skape trivsel gjennom faglig utvikling, og kompetanse.Vi takker M2 Entreprenør AS for oppdraget og gratulerer byggherre Tronrud Eiendom AS. 

Studio Sigdal Lørenskog vil takke Tronrud Eiendom AS og M2 Entreprenør AS for det gode samarbeidet i forbindelse med vår leveranse av kjøkken, hvitevarer og bad til Skytta Terrasse.

System Tak AS er en erfaren taktekkermesterbedrift med bred og oppdatert kompetanse.
Vi utfører alle typer taktekkeroppdrag i Oslo og Akershus. Med lang erfaring og høy kompetanse i faget, leverer vi kvalitet i alle ledd. Vi takker for oppdraget og gratulerer med et flott bygg. 

TTC er et frittstående firma som er spesialister på uavhengig kontroll og trykktesting av bygninger i tråd med gjeldende forskriftskrav. I tillegg til dette foretar vi termografering og taksering og undersøkelser av boliger ved blant annet salg, refinansiering og byggelån. Vi takker M2 Entreprenør AS for godt samarbeid og gratulerer byggherre Tronrud Eiendom AS. 

Trefab AS har tatt et strategisk valg om å produsere elementene i Norge. Det gir oss full kontroll over hele verdikjeden, alle underleverandører og selve produksjonen. Vi takker for oppdraget og gratulerer med et vell gjennomfort prosjekt. 

Alle Tiders Rørleggerbedrift AS, er spesialister på vame, rehab og nybygg. Ved siden av dette tilbyr vi også mange tjenester og løsninger for deg som tenker fremtidsrettet og miljøvennlig, eller som bare vil ha litt ekstra komfort. Takk for oppdraget.