Over 100 mennesker var torsdag 6. juni samlet på The hub for å være med på Norges første BREEAM-prisutdeling. Foto: Grønn Byggallianse 
Sist oppdatert: 07-06-2024 Pressemelding 

Disse vant BREEAM-pris 2024

The Plus stakk av med prisen for årets nybygg og Bergen rådhus mottok prisen i kategorien rehabilitering. Entra ASA fikk årets hederspris.

Grønn Byggallianse delte ut BREEAM-prisen for første gang i Norge 6. juni i Oslo. Hensikten med prisen er å hedre utbyggere som tar et helhetlig ansvar for bærekraft og bruker BREEAM for å dokumentere det.

The Plus, vant BREEAM-prisen i kategorien nybygg. Finalistene var Spor X og ALO. Foto: Grønn Byggallianse

The Plus, vant BREEAM-prisen i kategorien nybygg. Finalistene var Spor X og ALO.

Vestres nye møbelfabrikk på Magnor, The Plus, vant BREEAM-prisen i kategorien nybygg. Det var et tydelig stolt team som tok imot prisen på scenen:

- Det er helt fantastisk gøy! sa Elisabeth Preus Vestre, etterfulgt av administrerende direktør, Bjørn Fjellstad:

- Ambisjonen har vært å bygge noe med skyhøye miljø og klimakrav, men hvor det sosiale aspektet har vært desidert viktigst.

- Det er veldig mange som har strekt seg ekstremt langt for å få til ting som ikke har eksistert før. En av verdiene våre i Vestre er litt galskap.

- Dette har vært komplett galskap, som forhåpentligvis er med på å inspirere andre, sier Fjellstad entusiastisk fra scenen.

Bergen rådhus vant BREEAM-prisen i kategorien rehabilitering.

Finalistene var Kommunegården i Sandvika og Stortorvet 7.

Vi er kjempestolte over det vi har fått til

Bergen rådhus vant BREEAM-prisen i kategorien rehabilitering. Prosjektlederne i Bergen kommune, Elena Castillo og Arvid Jacobsen hadde tatt turen fra Bergen for å motta prisen:

- Dette var litt overraskende, men desto mer gledelig! Hadde vi ikke gjort noe hadde Bergen rådhus vært rivningsklar i 2022.

- BREEAM har vært en stor hjelp, både som veiledning for prosessen i prosjektet og som tydelig indikator på om vi var riktig spor underveis.

Vi er kjempestolte over det vi har fått til i Bergen kommune med rehabilitering av rådhuset, forteller Jacobsen i sin takketale

Bergen rådhus vant BREEAM-prisen i kategorien rehabilitering. Finalistene var Kommunegården i Sandvika og Stortorvet 7. Foto: Grønn Byggallianse

Entra stakk av med BREEAM hedersprisen 2024.

Entra stakk av med årets hederspris og det var en stolt gjeng som mottok den gjeve prisen.

- Denne prisen er et bevis på at det vi har gjort er skikkelig. Entra har jobbet mye og lenge med BREEAM, og alle våre byggeprosjekter blir BREEAM-sertifisert.

- Totalt har vi snart 50 miljøsertifiserte bygg, som utgjør omtrent halvparten av porteføljen vår.

- Vi har med andre ord en ganske stor andel grønn portefølje i dag, takket være BREEAM-sertifisering, sa Per Ola Ulseth, direktør for prosjektutvikling i Entra fra scenen.

Entra stakk av med BREEAM hedersprisen 2024. Foto: Grønn Byggallianse

Juryen for BREEAM-prisen 2024:

Har bestått av Jenny Josefine Holen fra Stor-Oslo Eiendom, Carl Henrik Borchsenius fra Entra, Kjersti Folvik fra Oslobygg KF, Kia Kriens Haavi fra Kommunalbanken, Per F. Jørgensen fra Vill Energi.

Steinar Skjerdingstad fra Arkitektbedriftene, Pia Kruse fra NCC og Trine Dyrstad Pettersen fra NHO Byggevare. Viel Sørensen fra Grønn Byggallianse er juryleder og Stine Marie Hoggen fra Grønn Byggallianse er sekretær.