Illustrasjon: KB Arkitekter
Sist oppdatert: 05-01-2024 Pressemelding 

Veidekke: Bygger dagaktivitetssenter i Sandefjord

Veidekke har fått i oppdrag av Sandefjord kommune å bygge et miljøsertifisert dag­aktivi­tets­senter for voksne med nedsatt funksjonsevne.

Senteret skal gi brukerne en samfunnstilhørighet ved å tilby arbeid og aktivitet der arbeid er hovedmålet og ikke produktet. Kontrakten er en totalentreprise verdt nær 150 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi er veldig glade for at vi har blitt tildelt nok et oppdrag for Sandefjord kommune som er en av våre viktigste flergangskunder.

- Dagaktivitetssenteret fyller et viktig samfunnsbehov og vi oppfatter det som svært meningsfylt å få oppføre et så viktig bygg.

EL-PROFFEN - Partner til Norsk Byggebransje

- Vi er derfor ekstra fornøyde med at vi vant den skarpe konkurransen om oppdraget der tildelingskriteriene var 40 % pris og 60 % kvalitet, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Bygg Vestfold og Telemark. 

Aktivitetssenteret skal ligge på Helgerød like utenfor Sandefjord og blir på cirka 4.300 m2 i to etasjer.

Prosjektet omfatter også omlegging av overvannsledning og bekkeåpning, kalkstabilisering av grunnen, landskapsarbeider og etablering av ny gang- og sykkelvei.

Sandefjord kommune har valgt å innlemme opsjonen om utslippsfri byggeplass som inne­bærer at det kun vil bli benyttet elektrisitet eller hydrogen som energikilde på byggeplassen.

I tillegg er det lagt opp til 30 % lavere karbonutslipp fra byggematerialene enn i et referanse­bygg samt energiklasse A. Avfallsproduksjonen skal reduseres til under 25 kg/BTA, mens kildesorterings­graden skal være minst 95 %.

- Sandefjord kommune har høye miljøambisjoner for prosjektet, og det skal miljøsertifiseres etter BREEAM-NOR nivå Excellent.

- Dette sammenfaller svært godt med Veidekkes strategi om å være en del av klimaløsningen, avslutter Hjertås.

Byggestart er planlagt i starten av februar med ferdigstillelse høsten 2025. Oppdraget går inn i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal.