Veidekke: Bygger batterifabrikk for Morrow i Arendal
-Dette er et veldig spennende og grønt industrieventyr som vi gleder oss til å ta del i, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg AS. Ill:Veidekke Logistikkbygg
Sist oppdatert: 29-08-2022

Veidekke skal bygge batterifabrikk for Morrow i Arendal

Veidekke har skrevet kontrakt med Siva Morrow Eyde Energipark AS om oppføring av Batterifabrikk 1 i Eyde energipark i Arendal kommune.

Kontrakten er en totalentreprise verdt i underkant av 400 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi er stolte av at Siva og Morrow Batteries har valgt Veidekke som samarbeidspartner både i utviklingsfasen og i gjennomføringsfasen for den første batterifabrikken i Eyde Energipark.

-Dette er et veldig spennende og grønt industrieventyr som vi gleder oss til å ta del i, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg AS, i en melding. 

- Som industriell eiendomsinvestor er Siva veldig glad for å ha fått Veidekke på laget når Batterifabrikk 1 nå realiseres.

Les også: Går sammen for å bygge batterifabrikk i Arenda

Con Form - Best på råbygg

-Prosjektet har vært gjennom en utviklingsfase hvor Veidekke har demonstrert at de har kompetanse, kapasitet og den gjennomføringsevnen som kreves for slike prosjekter, sier eiendomsdirektør Lisa Bartnes Aalberg i Siva.

Dette blir en av de første kommersielle battericellefabrikkene i Norge. På grunn av tilgangen på fornybar energi vil den fra dag én produsere noen av de mest bærekraftige batteriene i verden.

Fabrikken vil når den starter opp ha en årlig produksjonskapasitet på 1 GWh battericeller hvert år, men når de planlagte byggetrinnene er fullført skal kapasiteten være 43 gigawattimer (GWh) som tilsvarer behovet til over 700.000 elbiler.

- Kvalitet i alle ledd er helt avgjørende for at vi skal kunne produsere verdensledende batterier på Eyde energipark. Formålet med Batterifabrikk 1 er å vise markedet og kundene at vi kan levere kvalitet i stor skala.

-Å ha solide partnere som Veidekke og Siva med på laget gir oss de beste forutsetningene for å lykkes, sier Håkon Tanem, fungerende administrerende direktør i Morrow Batteries.

Batterifabrikk 1 blir på nesten 30.000 m2 BTA og skal oppføres i samarbeid mellom Veidekke Logistikkbygg og Veidekke Bygg Agder. Byggearbeidene starter opp i løpet av noen uker.