Ill: KB Arkitekter og TUN Arkitektur.
Sist oppdatert: 06-04-2024 Pressemelding 

Betonmast bygger leiligheter i Tønsberg

Betonmast Buskerud-Vestfold har inngått kontrakt med Folksom og Coop Norge Eiendom om bygging av 42 boligenheter og næringslokaler på Tolvsrød Torg i Tønsberg.

Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag 237 millioner kroner ekskl. mva.

Tolvsrød Torg skal bli en levende møteplass for nærområdet. Eksisterende tilbud skal reorganiseres og utvides for å skape en nær og engasjerende landsby.

Byggeplasser er travle knutepunkter med høy aktivitet, mange arbeidere, materialer og tunge maskiner i konstant bevegelse. I dette kaoset er det lett at ømfintlig utstyr som heiser blir utsatt for skade.

Ferdig utviklet vil Tolvsrød Torg bestå av et kvartal med rundt 100 leiligheter og flere bygg med forretninger i gateplan rundt et hovedtorg med et urbant grendehus og familierestaurant.

Prosjektet omfatter også en ny Extra butikk,  8-10 andre butikker, helsetjenester og kontorer.

Første byggetrinn omfatter parkeringskjeller, 42 leiligheter samt næringslokaler, totalt om lag 9 400 m2.

Leilighetene vil fremstå som moderne og tidløse, alle med egne uteplasser og vannbåren gulvvarme. Tolvsrød Torg vil ha felles takterrasser med ulike sittegrupper og soner.

- Med Folksom og Coop Norge Eiendom som byggherrer, kombinerer vi deres langvarige engasjement for Tolvsrød og vår ekspertise innen bærekraftig bygging.

- Prosjektet representerer en felles visjon om å skape et levende lokalsamfunn, hvor vi blant annet bruker utstrakt bruk av treverk for å vise vår dedikasjon til miljøet.

- Vi ser fram til å realisere Tolvsrød Torg som et samlingspunkt for nærområdet, og ta fatt på dette flotte prosjektet, sier daglig leder Kristian Gjestemoen i Betonmast Buskerud-Vestfold.

Tolvsrød Torg har en tydelig miljøprofil. Næringsdelen bygges med Betonmast Buskerud-Vestfolds egenutviklede bæresystem Flexiwood.

En kombinasjon av treverk vertikalt og horisontale betongdekker og stålbjelker, hvor massivtre-elementer og limtre erstatter stål og betong. Trappe- og heissjakter skal oppføres i massivtre. Prosjektet skal BREEAM-sertifiseres.

- Valget av Betonmast Buskerud-Vestfold som entreprenør underbygger våre ambisjoner om å levere gode prosjekter som gir merverdi til lokalsamfunnet.

- Vi er overbevist om at Betonmast sin solide erfaring og imponerende portefølje av vellykkede prosjekter gjør dem til den riktige samarbeidspartneren for utviklingen av Tolvsrød Torg, sier Pål Egeland, administrerende direktør i Folksom.

Prosjektet har salgsforbehold. Byggearbeidene forventes igangsatt i løpet av sommeren, med ferdigstillelse estimert til sommeren 2026