LAB Entreprenør, et selskap i AF Gruppen, har inngått avtale med Baneveien 16 om rehabilitering av Baneveien 16 i Bergen. Kontrakten har en verdi på ca. MNOK 190 ekskl. mva.
Eiendommen skal totalrehabiliteres til et næringsbygg med en inntrukket boligetasje øverst. Største leietaker vil være advokatkontoret Wikborg Rein. Det planlegges restaurantdrift i første og andre etasje. Foto: AF Gruppen
Sist oppdatert: 03-06-2022

Rehabiliterer næringsbygg i Bergen  

LAB Entreprenør, et selskap i AF Gruppen, melder at de har inngått avtale med Baneveien 16 om rehabilitering av Baneveien 16 i Bergen.

Kontrakten har en verdi på ca. MNOK 190 ekskl. mva.

LAB skal totalrehabilitere Baneveien 16 til et næringsbygg med en inntrukket boligetasje øverst. Største leietaker vil være advokatkontoret Wikborg Rein.

Det planlegges restaurantdrift i første og andre etasje. Baneveien 16 er et selskap eid 50/50 av EGD Property AS og LAB Eiendom. Bygget ligger i Bergen sentrum med Sparebanken Vest og Bergen Kommunes nye scenekunsthus som naboer, og med nærhet til Dokken og Nøstet.

Eiendommen skal totalrehabiliteres til et næringsbygg med en inntrukket boligetasje øverst. Største leietaker vil være advokatkontoret Wikborg Rein. Det planlegges restaurantdrift i første og andre etasje.

Avtalen inkluderer ny fasade utenpå den eksisterende for å sikre bygget et så lavt energibruk som mulig. Bygget skal BREEAM sertifiseres «Very Good».

- LAB Eiendom og EGD Property har i samarbeid med LAB Entreprenør utviklet et miljømessig godt prosjekt som vil bidra positivt til byen og som vil bli et flott og attraktivt bygg for leietakere, sier Tormod Solberg, konserndirektør Bygg i AF Gruppen.

Arbeidene er planlagt startet i Q2 2022 med planlagt ferdigstillelse i Q1 2024.

Pol Betong AS - Leikvoll hall C