Trond F. Mellingsæter, som i dag er landssjef i Danske Bank Norge, blir Reitan Eiendoms nye administrerende direktør.
Trond Mellingsæter Foto: Danske Bank/Sturlason AS.
Sist oppdatert: 21-04-2022

Blir ny toppleder i Reitan Eiendom

Trond F. Mellingsæter, som i dag er landssjef i Danske Bank Norge, blir Reitan Eiendoms nye administrerende direktør.

Reitan Eiendom har siden starten i 1995 vært ledet av Ingolv Høyland som nå går over i rollen som styreleder for selskapet.

-  Vi har sterk tro på at Trond Mellingsæter vil passe godt inn hos oss, og at han vil bli godt mottatt blant ansatte, kunder og partnere, sier Ingolv Høyland, i en melding. 

Mellingsæter er utdannet fra Harvard Business School, Insead og Universitetet i Oslo og kommer fra stillingen som landssjef i Danske Bank Norge. Han har tidligere blant annet jobbet i Enova og er også styreleder for næringsforeningen i Trondheim.

Norges hyggeligste håndverker 2022

I Reitan Eiendom vil Mellingsæter få ansvaret for å utvikle selskapet videre med hovedvekt på de tre satsingsområdene: Sentrumseiendom i Trondheim, Bergen og Oslo, Logistikk- og industrieiendom i Skandinavia og Handelseiendom i Skandinavia.

-  Jeg har hatt mange gode år i Danske Bank, men det er en tid for alt. Nå ser jeg frem til å bli en del av Reitangruppen som jeg kjenner godt gjennom mange år, både fra bankens side og som en av de største næringslivsaktørene i Norge.

-Jeg ser frem til å kunne bruke av min erfaring fra en nordisk organisasjon til å videreutvikle og forvalte eiendomsporteføljen i gruppen fremover, med utgangspunkt i vår solide base i Trondheim.

-Jeg mener Reitan Eiendom er en skjult juvel i det skandinaviske eiendomsmarkedet og sammen med styret vil jeg fortsette å gjennomføre fremtidens ambisjoner for selskapet, sier Trond Mellingsæter.

Reitan Eiendom AS ble etablert i 1995, og et tyvetalls butikkeiendommer for REMA 1000 utgjorde starten. Siden har selskapet mangedoblet seg i størrelse.

Veksten har kommet som et resultat av langsiktighet og tålmodighet, samarbeid med kompetente partnere og ikke minst ved hjelp av engasjerte og dyktige medarbeidere.

-Jeg vil nå rendyrke eierrollen som daglig leder i REITAN AS, hvilket betyr å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder, sier Odd Reitan. Foto: Reitan

Morselskapet REITAN AS omfatter selskaper i syv land med mer enn 40000 mennesker - og er dermed ett av Norges største selskaper.

Reitan Eiendom AS er et selskaps-område under morselskapet REITAN.

- Reitan Eiendom har blitt et solid og stort selskap, takket være dyktige mennesker og sterk kultur. Jeg er glad for å slippe til ny leder for eiendom i tett to-spann med 30 års klokskap som toppleder Ingolv representerer, sier Odd Reitan.  

-Jeg overlater samtidig styrelederplassen i Reitan Eiendom AS til Ingolv Høyland og trer ut av styret. Ingolv er av de som har min absolutte tillit og dette har vært planen hele tiden.

-Jeg vil nå rendyrke eierrollen som daglig leder i REITAN AS, hvilket betyr å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder, sier Odd Reitan.