En merkedag i en farge-entusiast sitt liv! sier Birgit Torkildsby. Foto: Bård Gundersen
Sist oppdatert: 13-01-2023

Ny fargesjef for Jotun

Jotun rundet av året med å introdusere Birgit Torkildsby som ny regional fargesjef for Skandinavia og Vest-Europa. Etter mange år i designbransjen tar Birgit Torkildsby nå på seg denne nye rollen i Jotun.

-En ting er å få jobbe med å utvikle nye farger og fargepaletter - den jobben har alltid hengt høyt!

-Like stas er det å få jobbe med Jotuns premium produkter og Jotuns svært kompetente stab både på laboratoriet og ellers i organisasjonen, de menneskene som står bak alle innovasjonene.

-Jeg husker fortsatt godt da den supermatte malingen LADY Pure Color ble lansert. Hvilken utrolig elegant effekt dette produktet gir veggene, med sin helt korrekte fargegjengivelse siden malingen ikke reflekterer noe lys. En merkedag i en farge-entusiast sitt liv!, sier Birgit Torkildsby, i en melding. 

Krøderen Elektro|Krøderen leverer alt innen elektro til din bolig, hytte eller prosjekt.

Med sitt øye for farge og form, og med solid erfaring fra designbransjen trer Birgit Torkildsby nå inn som fargesjef for Skandinavia og Vest-Europa, og blir en del av det globale fargeteamet ledet av global fargesjef Lisbeth Larsen.

Birgit har tidligere jobbet som utøvende konsept- og produktutvikler, samt som interiørdesigner. Hun er også en erfaren foredragsholder.

Birgit har kunnskap innen trendanalyse, noe hun blant annet har delt av gjennom podcasten Bonytts Interiørprat sammen med Kriss Daatland.

Tidligere hadde hun en rolle som produktsjef og kreativ leder for det norske selskapet Borge.

Herfra har hun gode relasjoner og kontakter innen både norsk og svensk designbransje, med arkitekter, interiørdesignere og med relevante medier.

Birgit er kjent for sitt store engasjement og kunnskap rundt farger, og hun brenner for å gi inspirasjon og tips til hvordan man kan kombinere sin egen fargepalett. Utformingen av fargepaletter for Jotuns digitale kanaler vil være en del av hennes oppgaver.

Steni utvider garanti på fasadeplater til 60 år

– Farger er det sterkeste og viktigste virkemiddelet vi har når det gjelder å skape atmosfære, uansett om det er innendørs eller utendørs, sier Birgit.

Med Birgits ekspertise innen farge- og trendanalyse kombinert med Jotuns ekspertise og erfarne fargelab, vil nye høykvalitetsprodukter ta form.

Med Birgit Torkildsby på laget styrker Jotun ytterlige kompetansen på farge, trend og inspirasjon.

Hun kommer til å være med å utvikle Jotuns globale interiørfargekart som lanseres hvert år, sammen med Lisbeth Larsen og resten av det globale fargeteamet. Birgit uttrykker sin glede over alt som venter og presiserer at hun nå har fått drømmejobben.