Ellen Øiesvold, ansvarlig utgiver i Norsk Byggebransje. Foto: Ewa Malmsten / Fotofralla
Sist oppdatert: 19-01-2024 Pressemelding 

Fornyer samarbeidet med Norges Hyggeligste Håndverker

- Løfte frem gode rollemodeller for ungdom og fokus på positive historier fra bransjen, er to viktige tiltak for å styrke rekrutteringen til yrkesfagene.

- Sammen med Norges Hyggeligste Håndverker gjør vi disse tiltakene sterkere, sier Ellen Øiesvold, ansvarlig utgiver Norsk Byggebransje.

I april starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for åttende året på rad, og Norsk Byggebransje er naturligvis med på laget.

Som en ledende nyhetsformidler innen byggebransjen ønsker Norsk Byggebransje å bidra gjennom å formidle gode og fine historier fra bransjen samt skape oppmerksomhet rundt selve kåringen.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg er svært fornøyd med å ha Norsk Byggebransje med på laget. 

- Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem og gi noe tilbake til alle de hyggelige og dyktige håndverkerne vi har i dette landet.

- Norsk Byggebransje jobber for de samme målene, og ved å samarbeide om formidlingen sikrer vi at budskapet når bredere ut til befolkningen og bransjen, sier Husstad-Nedberg.  

Peak Services -byggeplass tjenester

Håndverksbransjens største og viktigste kåring

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene.

Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

I 2023 kom det inn over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer. Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse. 

- Norges Hyggeligste Håndverker engasjerer veldig – både hos håndverkerne og blant befolkningen for øvrig.

- At vi har fått inn over 10 000 nominasjoner og nesten to millioner stemmer på syv år sier jo det meste om hvor mye denne kåringen engasjerer, sier Husstad-Nedberg. 

Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.

- Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem oppmerksomheten de fortjener.

'- Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg.