Milliardøkning tross stengte varehus
Selv om 23 varehus i Norge har stengt dørene for hjemmefiksere, er det likevel mulig for alle å handle varer på Byggmax. Med en satsing på hjemlevering og «klikk & hent» kan nemlig Byggmax fortsatt levere ut varer til alle. Foto: Byggmax
Sist oppdatert: 25-03-2021

Milliardøkning tross stengte varehus 

Det siste året har Byggmax som andre måttet tilpasse seg en krevende tid og komme opp med nye løsninger på utfordringer på som har stått i kø.

Til tross for at kjeden måtte stenge 23 varehus for kunder, ble ingen ansatte permittert og resultatet ble for 2020, ble en økning på 23% skriver selskapet i en pressemelding. 

Det har vært spesielt viktig for Byggmax å tilby kundene å handle raskt og sikkert under pandemien, også når butikker kun er åpne for klikk og hent om du ikke er håndverker.

De ansatte er grunnmuren
Selv om 23 varehus i Norge har stengt dørene for hjemmefiksere, er det likevel mulig for alle å handle varer på Byggmax. Med en satsing på hjemlevering og «klikk & hent» kan nemlig Byggmax fortsatt levere ut varer til alle.

– Klikk & hent har blitt en kundefavoritt hos oss. Det er raskt, enkelt og sikkert med tanke på smittevern, sier Mikael Bengtsson, norgessjef i Byggmax.

I tillegg har varehusene romslig drive-in med enkle betalingsløsninger, noe som er spesielt viktig i områder med strenge koronarestriksjoner.

  • slide
  • slide

– Ved hjelp av disse nett-løsningene for handling og levering av varer opprettholder vi avstand og smittevern, og kundene kan bestemme om de vil komme og plukke opp varene selv eller få dem levert hjem, sier Bengtsson.

Og det er nettopp disse løsningene sammen med et tydelig ønske om å utvikle ansatte, som gjør at Byggmax slipper å permittere noen. Bestillinger på nett økte med 50 prosent i fjor.

– Vi er veldig glade for at vi fortsatt kan tilby de ansatte jobb. Handel er på mange måter den nye arbeiderbevegelsen. Vi er et av de få stedene du fortsatt jobber deg opp fra gulvet. Mange av våre medarbeidere blir lenge i Byggmax, sier Bengtsson, og fortsetter med å konstatere at det nok også blir bruk for alle i tiden fremover: 

- Av erfaring ser vi at mange ønsker å bruke lockdown på å fikse hjemme. Da er vi helt avhengige av våre ansatte og deres innsats.

Milliardøking i 2020
Mens de andre store byggevarekjedene lokker til seg håndverkere og proff-markedet med egne rabattavtaler gir Byggmax, derimot, samme lave pris til alle.

– Hos oss er alle like og betaler det samme for produktene - uavhengig om du er en stor bedrift, en liten bedrift eller privatperson, sier Bengtsson.

Port Innlandet - Volmax Hamar

I 2020 opplevde Byggmax stor pågang, og endte med 32 prosent økt omsetning, krone for krone. Det er flere faktorer som har skapt dette gode markedet.

– I fjor vår da samfunnet stengte ned fikk mange tid til å fikse hjemme, og dette er vårt viktigste marked. Samtidig ser vi også at Byggmax gjør det bedre enn konsument-markedet ellers i Norge, som har økt ca.20 prosent, sier Bengtsson

Tettere på samfunnet
– Vi har i 2020 kommet tettere på det norske samfunnet. Det er fint å ha bidratt i dugnaden med gratis hjemlevering, avstand og tilpassede «klikk og hent» varianter. Jeg er overbevist om at vi har gjort en forskjell gjennom å hjelpe nordmenn med å gjennomføre prosjektene sine.

-Det har vært en tøff tid for mange hvor det å ha noe å henge fingrene i, kanskje har vært viktigere enn noen gang. Personlig er jeg mer stolt av dette enn av de gode resultatene, konkluderer Bengtsson.