-Scandic hotel Sortland er bygd for Vesterålen - med lokasjon Sortland. Vi driver flere hoteller i Nord-Norge og vet at regionen er meget attraktiv for turister fra hele verden. Den flotte tomten var avgjørende for at valget falt på Sortland. Foto: Sven Walczak/Ove Aalo
Sist oppdatert: 12-03-2021

Scandic Sortland 

Med Scandic Sortland vil vi skape en destinasjon i Vesterålen, for mennesker fra nær og fjern. Hotellet har en unik plassering på kaikanten midt i sentrum av «den blå byen» i Nordland og vi kan love panoramautsikt over fjord og fjell, også fra hotellrommet.

-Jeg kommer selv fra Tyskland, har reist over hele verden før jeg bosatte meg i sør Norge for 8 år siden. Høsten 2020 tok jeg med familien og flyttet til Sortland, hvor vi gleder oss til å ønske besøkende velkommen. Det sier hotelldirektør Sven Walczak, til Norsk Byggebransje. 

Det eneste nye, norske Scandic hotellet som åpner i 2021
-Scandic hotel Sortland er bygd for Vesterålen - med lokasjon Sortland. Vi driver flere hoteller i Nord-Norge og vet at regionen er meget attraktiv for turister fra hele verden. Den flotte tomten var avgjørende for at valget falt på Sortland. 

BLIKKENSLAGER ERLING JOHNSEN AS

-Tomten helt ned i sjøkanten ble regulert for hotellvirksomhet for mange år siden og når vi i Nordic Eiendom, sammen med Holmøy Holding invest, fikk mulighet til å kjøpe den var vi snare å slå til, forteller økonomidirektør Alf Hansen. 
 
-Nordic Gruppen driver hotell i Tromsø og Harstad, med merkevaren Scandic på franchisebasis. Vi er veldig fornøyd med samarbeidet med Scandic og gleder oss over at hotellet på Sortland er det eneste nye Scandic hotellet som åpnes i Norge i år. 
 
-Nordic Eiendom eier og forvalter mer enn 100.000 kvm eiendom i Nord-Norge, fordelt på hotelleiendommer, forretningsbygg, kjøpesenter og industri-/lagerbygg. Vi har samarbeidet med de fleste entreprenører i nord, men denne gang valgte vi å gå direkte til Consto Nord. 
 
-Consto har vært hovedentreprenør på flere av våre prosjekter de siste årene. Kjemien sitter og samarbeid fungerer veldig godt. De har alltid levert innenfor de rammer vi har blitt enige om på forhånd. 
 
-Det nye hotellet er i stor grad gjennomført med lokale underentreprenører. Når vi snakker lokalt i Nord-Norge, snakker vi selvsagt om hele regionen, det finnes utrolig mange flott bedrifter og mennesker med god kompetanse her oppe.

Scandic Sortland - Suite
Det er en fantastisk utsikt fra alle 128 rom, i alle etasjer. Toppetasjen byr på 180 graders utsikt med fjell, fjord, by og land. Man må faktisk ha opplevd det selv, for å forstå hvor magisk det er. Foto: Sven Walczak

100.000 kvm er en betydelig portefølje, hvordan har pandemien påvirket hverdagen? 
-Den har gjort kraftig innhogg på hotell biten, det merkes både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, men vi tenker, som alltid langsiktig. Verden kommer på rett kjøl igjen etterhvert. Vi er offensive, har flere store prosjekter på gang og prosjekterer på andre. Vi investerer videre, men er likevel forsiktige. 
 
Offisielle åpningen 15 mars
-Vi er selvfølgelig takknemlige for at entreprenør og underentreprenører har stått på hele veien og kommer i mål til åpningsdatoen - som vi bestemte i 2018. Vi kan ikke annet enn le, når vi tenker på alt vi ikke visste den gang. 
 
-Åpningen vil nok gå stille for seg, vi åpner dørene og fokuserer på å ta godt imot de gjester som kommer. Så får snorklipping, pomp og prakt vente til det kan gjennomføres uten risiko. Den som venter på noe godt, venter jo ikke forgjeves, ler han. 

Vi får prosjektleder i Consto Nord Kenneth Markussen, i tale dagen etter overlevering av bygget
-Nå gjenstår bare innspurten, vi leverer til avtalt tid og hotellet åpner som planlagt 15 mars. Hele byggeprosessen er gjennomført uten smitte, takket være at alle involverte har tatt konsekvensene av tiden vi lever i på alvor og fulgt smittevern regler. 

-Det som har vært krevende har vært å holde tempo og gjennomføre etter tidsplan, samtidig som vi har overholdt restriksjoner, økt renholdet og holdt avstand osv. 

Sveis & Maskinteknikk AS - Sortland

Det er egentlig ganske enkelt, om vi ikke gjør ting riktig, stenger byggeplassen og folk mister jobben. Det handler til slutt tross alt om mennesker og bedrifter som vil jobbe så normalt som mulig i en krevende periode. 

-Totalt har 32 bedrifter og organisasjoner vært involvert og på det meste har det vært 60 personer på byggeplassen. Samarbeidet har fungert godt og helhetsbildet er blitt veldig bra

Hva gjorde at Consto Nord fikk oppdraget? 
-Vi ble kontaktet av byggherre direkte, som ønsket oss til prosjektet. Vi har et langt og godt samarbeid med dem og det er alltid gledelig å jobbe med en byggherre vi kjenner godt. 

-Det som er spesielt med dette prosjektet, er at Hotelleiendom Nord AS eier hotellet, mens Nordic Management AS, som er en av eierne, har inngått en franchiseavtale med Scandic Hotell kjeden. 

Scandic Sortland - restaurant
-Tomten helt ned i sjøkanten ble regulert for hotellvirksomhet for mange år siden og når vi i Nordic Eiendom, sammen med Holmøy Holding invest, fikk mulighet til å kjøpe den var vi snare å slå til, forteller økonomidirektør Alf Hansen. Foto: Scandic Sortland/Ove Aalo

-Det har blitt et utrolig fint hotell, med en utmerket flott beliggenhet helt nede i sjøkanten. Her er man så nære Sortland sentrum, som det er mulig å komme samtidig som man har Kulturfabrikken som nærmeste nabo. 

-Det er en fantastisk utsikt fra alle 128 rom, i alle etasjer. Toppetasjen byr på 180 graders utsikt med fjell, fjord, by og land. Man må faktisk ha opplevd det selv, for å forstå hvor magisk det er. 

-Hotelldirektør Sven Walczak, har de siste månedene jobbet aktivt sammen med oss for å sikkerstille detaljene og sørge for at ligger best mulig til rette for de som skal drifte og bruke hotellet videre. 

-Det er har vært veldig fint, for vi er tross alt bare her mens alt bygges. Det er godt å vite at når vi forlater, ligger alt til rette for de som skal håndtere bygget hele dets levetid. 

-Et godt samarbeid, med åpen tone sørger for at de ansatte får bidra til et arbeidsmiljø og de beste forhold for gjestene som besøker «den blå byen» i Nordland, avslutter Markussen. 

Vesterålen Storkjøkken

Stolte aktører
SIAS Contract AS (SIAS) ble etablert i 1983. Vi spesialiserer oss på å skape attraktive og funksjonelle miljøer for hotell- og restaurantbransjen. Våre designere jobber med alle stilarter og formspråk. Gjennom 35 år har vi skapt et nært samarbeid med Europas beste produsenter.

Vi ligger alltid i forkant med ny teknikk og moderne funksjonelle løsninger. Vi gratulerer byggherre og takker for et spennende oppdrag. Manger, Marianne Wang-Polden.

Sveis & Maskinteknikk AS, fra Sortland har prosjektert og levert hele bæresystemet i stål til Scandic Sortland.  Vi har også utført en del montasje/sveising på byggeplass.Vi innehar sertifisering iht NS-EN 1090 som er et krav ved utførelse av stålkonstruksjoner til bygg. Vi takker for oppdraget. Daglig leder, Emil Nilsen. 

Vesterålen Storkjøkkensenter har base på Sortland, og server kunder i hele Hålogaland (Lofoten, Vesterålen, Harstad og Narvik). Vi hjelper privat og offentlig virksomhet, sykehus, kommuner og privat personer med alt fra prosjektering til montering av storkjøkken. Til Scandic Sortland, har vi levert hele restaurantkjøkkenet. Tusen takk for oppdraget. Daglig leder / CEO, Bjørn Tony Hansen

Siden 1924 har Blikkenslager Erling Karl Johnsen, produsert og montert alt av beslag, til alle formål. Med moderne maskiner kan vi produsere store partier på kort tid. Vi har et stort utvalg av plater for produksjon på lager. Beslagene lages på skreddersøm. Ta mål selv, eller kontakt oss gjerne for måltaking. Vi gratulerer byggherre og takker for oppdraget. Daglig leder, Frantz Johnsen.  

Alumeco AS
Nordland-betongelement

Bulldozer Maskinlag har i 70 år hatt fokus på å skape innovative og varige løsninger for sine kunder. BM-konsern har fire verdier som er forankret i vår arbeidshverdag. Handlekraft, utviklende, tydelig og spille god. Disse verdiene skal være kjent for alle ansatte i konsernet og være rettesnor for all vår virksomhet.

På Scandic Sortland har vi bidratt med grunnarbeid og steinlegging. Vi takker for oppdraget og gratulerer byggherre. Daglig leder Torill Monsen-Abelseth. 

Med et omfattende lager og eget servicesenter er Alumeco godt rustet til å oppfylle de fleste krav gjeldende aluminium og rask levering. Våre spesialister og tekniske rådgivere hjelper gjerne til ved oppdrag. Vi takker for et oppdraget og gratulerer Scandic med nytt hotell. Distriktsansvarlig Stian Steinlein

Nordland Betongelement AS holder til sentralt plassert i landsdelen mot byene Narvik, Harstad, Bodø samt Lofoten og Vesterålen, nærmere bestemt i Kjøpsvik i Narvik kommune. Her holder vi til i moderne lokaler med nye maskiner og utstyr som sikrer god kvalitet på vårt produkt. 

Vi produserer hulldekkelementer og er eneforhandler av SWT stålbæresystem. Vi gratulerer og takker for oppdraget. Svein Helge Nøstdal, daglig leder Nordland Betongelement AS

Andre aktører: 
EFC Norge, Betonorte Norge, Hamperokken AS, Harstad Elektro AS, Gk Inneklima AS Avd Sortland, Rk Rør Anlegg AS, Heis1 Tromsø AS, Industri & Maling AS, Bjørn Ovik AS, Normont AS, Svein M Jentoft AS, Element Nord, Solid Gulvstøp AS, Norgesgruppen AS, Part AS, Halogåland lås og sikkerhet AS, Imtas AS - Harstad , Narvik Steinsenter AS, Peikko Norge AS- Ståldragere, Granab SE, Nordan.