F.v.: Adm. dir. Henning Wettre Hanevold i Nordr og direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo.Foto: Veidekke 
Sist oppdatert: 10-06-2024 Pressemelding 

Veidekke vant milliardavtale med Nordr

Nordr har valgt Veidekke som totalentreprenør for boligprosjektet Grønvollkvartalet på Helsfyr i Oslo.

Hele byggeoppdraget med totalt 412 miljøsertifiserte leiligheter er verdt nær 1,3 milliarder kroner ekskl. mva. når alt er igangsatt. Byggestart for første byggetrinn er planlagt etter sommerferien.

Aptly Tilvalgsportal - Digitalisert tilvalgs tjeneste ved boligkjøp

- Dette er av de største boligprosjektene som blir satt i gang i år.

- Vi er veldig glade for å ha med oss Veidekke, sier administrerende direktør i Nordr, Henning Wettre Hanevold, etter at Nordr og Veidekke i dag underskrev kontrakten på Grønnvollkvartalet.

Fem bygg med 412 leiligheter og underjordisk parkeringsanlegg skal de neste tre til fire årene bygges mellom Grenseveien og Grensesvingen like ved Fyrstikktorget på Helsfyr.

Nordr har valgt Veidekke som totalentreprenør for boligprosjektet Grønvollkvartalet på Helsfyr i Oslo. Hele byggeoppdraget med totalt 412 miljøsertifiserte leiligheter er verdt nær 1,3 milliarder kroner ekskl. mva. når alt er igangsatt.
Ill: Enerhaugen Arkitektkontor

Av første byggetrinn med 109 leiligheter er 80 prosent solgt. Andre byggetrinn er også en formidabel suksess med 63 av 71 leiligheter solgt i løpet av kort tid.

- Vi takker så mye for tilliten og nok et stort boligoppdrag for Nordr. Vi setter særlig pris på å få bygge gode boliger der bærekraft ivaretas slik som her og vi ser jo på det gode salget at Nordr, og prosjektet her har truffet markedet godt.

- Vi gleder oss til at vi kan sette i gang byggearbeidene, sier direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

I gårdsrommet mellom byggene blir det felleshage med variert beplanting, flere lekeplasser og sosiale soner med grillplass. Det blir felles takterrasser på fire av byggene med gangbroer mellom.

Byggeplasser er travle knutepunkter med høy aktivitet, mange arbeidere, materialer og tunge maskiner i konstant bevegelse. I dette kaoset er det lett at ømfintlig utstyr som heiser blir utsatt for skade.

Grønvollkvartalet får Fyrstikktorget som nærmeste nabo og ett av byens beste kollektivtilbud.

- Vårt mål er at dette skal være et bomiljø for fremtiden. Gjennom denne konverteringen fra tidligere næringsbygg til bolig øker vi andelen grønt areal på tomten fra dagens fire prosent til hele 44 prosent.

- Minimum 75 prosent av boligene skal overholde energiklasse B eller bedre, noe som vil komme beboerne til gode i form av lave energikostnader, avslutter Hanevold.

Kontrakten mellom Veidekke og Nordr for hele Grønnvollkvartalet er på 1,284 milliarder kroner ekskl. mva. som vil gå inn i ordrereserven når de ulike byggetrinnene blir igangsatt.