Innlandet Science Park Lillehammer. Foto: DRMA arkitekter AS
Sist oppdatert: 27-03-2025 Pressemelding 

Rambøll bygger Lillehammers innovasjonshub

Rambøll har inngått en avtale med Lillehammer Science Park AS, et selskap eid av Bane NOR Eiendom og Lillehammer kommunale eiendomsselskap (LIKE), om å bidra med utviklingen av en Science Park på Lillehammer.

Sammen med utbyggere, DRMA arkitekter og sentrale leietakere legger nå Rambøll rammene for et bygg som skal fremme innovasjon, samarbeid og vekst i Lillehammer-regionen.

- Dette er et av de mest ambisiøse utviklingsprosjektene i regionen vår på mange år og vi er stolte over å være en del av det, sier Andreas Haugom, prosjektleder og kontorleder for Rambøll i Innlandet. 

Spesialisten på tak, fasade og blikkenslagerarbeid

Unikt bygg ved kollektivknutepunkt

Innlandet Science Park Lillehammer blir på ca. 23 000 m² og skal romme både nærings-, utdannings- og forskningsmiljøer ved kollektivknutepunktet midt i byen.

Den skal fremme utviklingen av teknologimiljøer og vil fra dag en huse solide lokale, regionale, og nasjonale miljøer fra både energi, finans og media.  

Science-parken vil bestå av flere bygninger som knyttes sammen med rom for innovasjon og samhandling.  Her skal ulike leietakere, de besøkene og byen kunne møtes.

Største siden Lillehammer siden OL

- Dette er det største utviklingsprosjektet i Lillehammer siden OL og i et regionalt perspektiv er hele Science Park-satsingen en av de mest omfattende utbyggingene i Innlandet, sier Haugom.

- Dette blir noe langt mer enn et tradisjonelt kontorbygg, fortsetter han.

- Byggene skal oppleves som åpne og tilgjengelige for alle og styrke byens konkurransekraft gjennom tettere samarbeid mellom utdanningsinstitusjoner, næringslivet og offentlig sektor. 

Rambølls ekspertise i tidligfaseutvikling

Rambøll er valgt som totalrådgiver i tidligfasen av prosjektet. Selskapet utvikler forprosjektet i samarbeid med Bane NOR Eiendom, LIKE, Innlandet Science Park og DRMA arkitekter.

- En av våre styrker er å finne gode løsninger tidlig i prosessen, sier Haugom.

- Vi har et team med utrolig flinke fagfolk fra hele Rambøll som vi kombinerer med lokal forankring fra kontoret vårt her på Lillehammer, fortsetter han. 

Spennende og komplekse problemstillinger

- Det er nettopp her, i planleggingsfasen sammen med en offensiv og ambisiøs byggherre, våre rådgivere får brukt sin kompetanse best.

- Vi jobber nå for å optimalisere både byggene som inngår i parken og tomten for å skape mest mulig verdi for utbygger, leietakerne, Innlandet Science Park og ikke minst byens befolkning.

- Vi synes det er givende å få være med på å tilpasse bygget til både nærmiljø og omgivelser, samt å legge til rette for hvordan et bygg faktisk kan bidra til vekst og skape mer samarbeid.

- Dette krever at vi er fleksible og har erfaring nok til å se fremtidsrettede løsninger. Vår omfattende erfaring med prosjekter i tidligfase og bærekraftige løsninger er helt avgjørende, avslutter Haugom.

- Vi har store ambisjoner for Lillehammer Science Park, sier Rune Lyngbø, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom.

- Dette er en del av et større samarbeidsprosjekt med stiftelsen Innlandet Sciencepark for å utvikle et nettverk av science-parker i flere byer på Innlandet.

- Formålet er å skape vekst i næringsliv og forskning ved å etablere attraktive og fremtidsrettede arbeidsplasser ved knutepunktene.

- Vi er glade for å ha med Rambøll i denne viktige første fasen på Lillehammer, avslutter han.

Innlandet Science Park – en motor for innovasjon

Innlandet Science Park er en teknologi- og innovasjonshub som kobler sammen utdanning, næringsliv og offentlig sektor.

Målet er å styrke innovasjonsmiljøet, bidra til vekst i oppstartsselskaper og gi etablert næringsliv støtte i omstillingsprosesser.

Les mer om Innlandet Science Park.