Norconsult signerer rammeavtale med en av Nordens største boligutviklere
Norconsult jobber allerede på flere av JMs prosjekter i Norge, som blant annet Stavset Altura i Trondheim. Her skal JM bygge 64 moderne leiligheter tett på naturen. Alle leilighetene får private uteplasser i tillegg til flotte, grønne fellesområde. Foto: JM Norge
Sist oppdatert: 17-03-2022

Utvider samarbeidet

Norconsult melder at de har signert ny rammeavtale med en av Nordens største boligutviklere

JM Norge og Norconsult signerte fredag kontrakt om landskapsarkitekttjenester i Trondheimsregionen, Oslo og Bergen. Norconsult og JM har funnet hverandre i ønsket om å utvikle mer bærekraftige løsninger.

Boligutvikleren JM er en av Norges største boligutviklere som bygger bærekraftige boliger i Oslo, Viken, Vestfold og Telemark, Vestland og Trondheim.

Norconsult jobber allerede på flere av JMs prosjekter i Norge, som blant annet Stavset Altura i Trondheim. Her skal JM bygge 64 moderne leiligheter tett på naturen. Alle leilighetene får private uteplasser i tillegg til flotte, grønne fellesområder.

- Vi er kjempestolte over å få utvidet samarbeidet med en så seriøs og kvalitetsbevisst aktør som JM.

Terjesen på Teie er Vestfolds største rørleggerbedrift

-Vi har i flere år hatt rammeavtale på arkitektfagene, og synes det er gledelig at vi nå kan utvide bekjentskapet med landskapsarkitektur i tillegg, sier Michelle S. Wright, leder for arkitektur i Norconsult.

Norconsults landskapsarkitekter har lang erfaring i å prosjektere anlegg tilpasset fremtidige utfordringer knyttet til miljømessig og sosial bærekraft.

Med kontorer på 70 plasser i Norge, der landskapsarkitektur er en naturlig del av fagmiljøet på flere av dem, tilbyr selskapet både lokal tilstedeværelse og nasjonale kompetansesentre.

Bærekraft og klimasmarte løsninger står høyt på landskapsarkitektenes agenda.

- Vi i JM har satt ambisiøse bærekraftsmål mot 2030. Det viktigste er å stoppe klimaendringene og målet er at utslippene skal være nær null innen 2030.

Byggern - Vi gjør det enkelt å være proff

-Både vi og Norconsult har forpliktet oss, gjennom Skift, til å jobbe for løsninger som minimerer klimakonsekvensene.

-Vi vet at Norconsult også er opptatt av å levere bærekraftige løsninger, og vi ser frem til å bli utfordret på å velge smartere, med klimavennlige løsninger i våre prosjekter, sier Kjartan Viksund, avdelingsleder prosjektering i region Vest i JM Norge.

- JMs fokus på bærekraftige og robuste løsning passer godt med Norconsults strategi om Varig Arkitektur.

-Med bygg og landskap som skal stå seg over tid, vet vi at tverrfaglige og kvalitetssikrede løsninger er det som skal til, og det betyr mye for oss å lande samarbeidsavtaler med aktører som ønsker det samme som oss - redusert klimaavtrykk, effektive samarbeidsprosesser og fokus på byggbarhet, avfallsreduksjon og fornybarhet.

-Hver dag vil vi forbedre hverdagen og med JM utvikler vi fremtidens boligområder sammen, sier Wright avslutningsvis.