Bryggeribyen EC Dahls og Strawberry er enige om å utvikle hotell i det historiske bryggeriet ved Nyhavna i Trondheim. Ill. HUS arkitekter
Sist oppdatert: 05-07-2023 Pressemelding

EC Dahls og Strawberry signerer avtale om historisk bygg

Strawberry har inngått avtale med Bryggeribyen EC Dahls om å utvikle hotell ved Nyhavna i Trondheim.

Det er 123 år med historie i det opprinnelige Aktiebryggeriet på Lade i Trondheim. Nå, 57 år etter fusjonen med E.C. Dahls, lanseres store ambisjoner om å blåse nytt liv i bygget ved Nyhavna.

- Det skummer nesten over med entusiasme over denne muligheten.

- Gjennom prosjekt som Amerikalinjen, Clarion Hotel Post, Sommerro og Villa Copenhagen, har vi vist hva utvikling kan gjøre med et gammelt bygg og et helt nærområde.

- Jeg har alltid et ekstra øye til det som rører seg i Trondheim, og planene som nå foreligger for Nyhavna vil gi denne delen av byen nytt liv. Og nytt liv, flere mennesker og mer aktivitet trenger møteplasser som hotell, sier Petter A. Stordalen, grunnlegger av Strawberry.

Ledige stillinger innen bygg og anlegg

Fra gjær til gjester

I planene ønsker man å ta vare på det gamle Aktiebryggeriet, men tilbakeføre vinduer og åpne opp deler av bygget for å kunne skape aktivitet i gamle lagerrom og gjærrom.

I tillegg vil oppføringen av et nytt bygg gi et fremtidig hotell den nødvendige romkapasiteten, møte- og konferansefasiliteter og mulighet for ulike serverings- og servicetilbud.

- Som forvalter av et så historisk bygg, har vi vært nøye i prosessen med å finne riktig operatør.

- For Bryggeribyen er vi sikre på at Strawberry er riktig valg, mye på grunn av muligheten for å tilpasse det endelige konseptet til den profilen vi har ønsket og tror er riktig for området.

- Reina og Nyhavna blir en helt ny bydel om noen år, og vi skal ta vårt ansvar i utviklingen, sier Børge Aunaas, Bryggeribyen EC Dahls AS.

Går for hyggekonsept

Det er allerede inngått avtale om at et nytt hotell skal bli en del av Clarion Collection Hotel. Kjeden markedsfører seg som hotell med en mer personlig opplevelse, ofte i bygg med en spennende historie. Inkludert i oppholdet er fika og varm kveldsmat, noe som er utrolig populært, spesielt hos forretningsreisende.

- Dette er et konsept som vil være etterspurt i dette området som står overfor en stor transformasjon. I tillegg treffer det helt på det vedtatte kvalitetsprogrammet for bydelen.

- Vi har gjort fantastiske hotell og møteplasser ut av alt fra fengsel, posthus, kontor og slott. Jeg gleder meg enormt til å se hva vi kan skape med et tidligere bryggeri. Tenk på den historien!, forteller Stordalen.

Reina-området med Nyhavna er Trondheims største og mest spennende utviklingsområder. Området består i dag av flere eksisterende virksomheter, men det planlegges for en ny bydel hvor man både kan bo, leve, arbeide og oppleve.

Det nye hotellet blir en viktig del av denne utviklingen, og det planlegges for 180 gjesterom med treningsrom, restauranter og møterom på hotellet.

- Vi håper å kunne starte byggingen så snart reguleringsplan og alle offentlige tillatelser er på plass. Vi skal bygge en ny bydel rundt et by-integrert bryggeri som historiebærer, og med mange nye og varierte arbeidsplasser rundt.

- I tillegg skal det bygges over 1000 boliger som vil bydelen masse nytt liv. Bryggeribyen vil bli den bydelen hvor mennesker både vil leve, arbeide og søke opplevelser.

- I så måte er våre ideer i ferd med å realiseres med den første opplevelsen: Et nytt og spennende bryggerihotell, sier Aunaas.

Clarion Collection Hotel har i dag 50 hotell fra Tromsø i nord til Trelleborg i Sverige i sør. Hotellene er kjent for en mer personlig opplevelse, gjerne med en spennende historikk.

For å virkelig skape følelsen av hygge, har man på hvert hotell ansatt en “hyggier”, som har ansvaret for å skape og utvikle trivselen og atmosfæren.