Emelie Tornberg er ansatt i Entra som strategisk rådgiver innen byutvikling og arkitektur.
Emelie Tornberg er ansatt i Entra som strategisk rådgiver innen byutvikling og arkitektur. Foto: Entra ASA
Sist oppdatert: 12-09-2022

Entra har hentet erfaren byutvikler

Emelie Tornberg er ansatt i Entra som strategisk rådgiver innen byutvikling og arkitektur.

Entra har en rekke prosjekter på trappene, og eiendomsselskapet gleder seg over å forsterke laget ytterligere med Tornberg og hennes kompetanse.

–Vi er svært fornøyde med å styrke teamet ytterligere med Emelie og hennes solide kompetanse innen byutvikling, arkitektur og urban design.

-I Entra legger vi stor vekt på byutviklingsperspektivet og arbeidet med tidlig konseptutvikling, noe utviklingen av Tullin er et godt eksempel på. Vi erfarer blant annet at bygulvet betyr mye for utviklingen av klynger.

-Emelie vil med sin solide erfaring, og ikke minst bakgrunn som arkitekt, komplimentere et sterkt team som jobber med våre utviklingsprosjekter og klynger i en tidlig fase, sier Tore Bakken, direktør for marked og eiendomsutvikling i Entra, i en melding. 

Emelie Tornberg startet i sin nye rolle i Entra 1. august.

– Jeg har over tid fulgt Entra med stor interesse. Det er inspirerende å bli bedre kjent med selskapet og få muligheten til å jobbe med de store linjene og helhetlig utvikling av gode, inkluderende møteplasser og byområder som inspirerer til mangfold, sier Tornberg.

Tornberg er utdannet ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo hvor hun har en har en mastergrad i arkitektur.

Tornberg har også studert ved The Royal Academy of Fine Arts i København og LTH-fakultet for ingeniørkunst i Sverige.

Bølgeblikk Arkitekter | Edvardsløkka omsorgssenter

Før hun begynte i Entra, var Tornberg hos Selvaag Eiendom hvor hun jobbet med strategi knyttet til plan og arkitektur.

Hun har også tidligere vært faglig leder og partner i NSW Arkitektur og Associate Director i Haptic Architects i London.

Den erfarne arkitekten trekker frem Entras sterke miljøprofil og ambisiøse bærekraftsmål som ytterligere faktorer for valget.

– Jeg gleder meg dessuten til å bli enda bedre kjent med hvordan Entra jobber med samfunnsengasjement, områdeløft og initiativ som er til inspirasjon for hele bransjen.

-Forhåpentligvis vil jeg kunne bidra med kompetanse og erfaring til å profesjonalisere arbeidet ytterligere, og ikke minst sette fokus på betydningen av arkitektur for å nå målene.

Tornberg er engasjert i OMA og leder Kvadraturen områdeforum. Denne uka starter Oslo Urban Week på Tullin, og Tornberg sitter i programkomitéen.

– På Tullin har Entra og Tullinsamarbeidet vist hvordan vi gjennom sterkt fokus på arkitektur, god byutvikling og involvering av drivere kan bidra til områdeløft.

-Vi gleder oss til å vise frem hvordan dette samvirker i praksis, avslutter Tornberg.