En av fire nordmenn ønsker å pusse opp baderommet
Det er også et stort skille mellom hva menn og kvinner synes burde prioriteres på badet. Mens over halvparten av kvinnene i undersøkelsen synes farger og interiør er viktigst, er det bare en tredjedel av mennene som støtter dette. Smarte teknologiske løsninger er høyt oppe på prioriteringslista hos mennene, mens dette er sisteprioritet for kvinnene.
Sist oppdatert:10-12-2020

En av fire vil pusse opp badet

En av fire nordmenn ønsker å pusse opp baderommet i løpet av det neste året, men vi strides om hva som er viktigst. Design eller smarte løsninger? 

Da er første stopp for å samle inspirasjon enten hos fagfolk eller i butikk. Men det gjelder ikke hvis de yngste får bestemme.

Det siste året har vi tilbrakt mye tid innenfor husets fire vegger, og ifølge en Norstat-undersøkelse gjennomført på vegne av Grohe, kan det se ut til å klø litt ekstra i oppussingsfingrene til mange her til lands.

Undersøkelsen viser nemlig at en av fire nordmenn ønsker å pusse opp badet i løpet av 2021, og da er det først og fremst hos fagfolk eller i butikk vi henvender oss for å hente baderomsinspirasjon.

Hele to av tre nordmenn oppgir det som sin viktigste inspirasjonskilde, og da ser det lyst ut både for bransjen og handelsstanden. Allikevel viser funn i undersøkelsen at dette er en trend som kan snu med årene, etter demografien å dømme.

Terjesen på Teie er Vestfolds største rørleggerbedrift

Sosiale medier vs fagfolk
Det er -først og fremst de eldre i befolkningen som oppgir fagfolk og butikk som deres primære inspirasjonskilder. Nærmere åtte av ti over 40 år sverger nemlig til de to tradisjonelle inspirasjonskildene, mens kun fire av ti under 40 år mener det samme.

-Den yngre garde setter standarden for fremtidens trender, og ifølge tallene ser det ut til at sosiale medier vil være den viktigste inspirasjonskilden i framtiden. Fagfolk tar allikevel en god andreplass blant de under 40, så helt bekmørkt er det ikke for bransjen, mener Anne Øiseth, Country Manager i Grohe Norge.

— Mange velger å kontakte fagfolk når de skal pusse opp badet, rett og slett fordi det er en stor oppgave mange ikke vet hvordan de skal angripe. Sosiale medier er riktignok en inspirasjonskanal kommet for å bli, men det vil alltid være behov for å snakke med en ekspert. Det er da man kan få konkrete råd på hva som er mulig å få til hos den enkelte, sier Øiseth.

Selv om fire av fem nordmenn sier at de er fornøyde med badet sitt slik det ser ut i dag, er det fortsatt én av fire som kan tenke seg å pusse opp i løpet av 2021 og da skal stilen ligge så nært skandinavisk minimalisme som mulig. Det oppgir faktisk så mye som halvparten av befolkningen.

En annen populær stil er mørk mystikk, men her er det en god del flere menn enn kvinner som peker på stilen som sin favoritt.

Sauna & Spa Norge er partner med med Alpha Wellness Sensations, og har arbeidet med badstuer og spa installasjoner i Norge

Kvinner og menn strides om prioriteringene

Det er også et stort skille mellom hva menn og kvinner synes burde prioriteres på badet. Mens over halvparten av kvinnene i undersøkelsen synes farger og interiør er viktigst, er det bare en tredjedel av mennene som støtter dette. Smarte teknologiske løsninger er høyt oppe på prioriteringslista hos mennene, mens dette er sisteprioritet for kvinnene.

Flere av kvinnene sier derimot at miljøvennlige løsninger, som for eksempel sparedusj og vannbesparende kraner er viktig. Mennene på sin side mener det er viktigere at løsningene er så rimelige som mulig enn at de er miljøvennlige.

— Tallene i undersøkelsen stemmer godt overens med våre observasjoner. De mest innovative løsningene, som for eksempel dusjtoalettet Sensia Arena, er mest populære blant våre mannlige kunder, mens kvinnene går for mer miljøvennlige dusjsystem og kraner, sier Øiseth, og fortsetter:

—Samtidig er det interessant å se at de på sett og vis enes på veien, for de innovative løsningene er gjerne mer miljøvennlige også. Dusjtoalettet er et godt eksempel på dette, da det sparer en familie for mange kilo med toalettpapir i året, konkluderer Øiseth.