Bovieran sine leilighetsprosjekter har en særegen sosial profil for en voksen kjøpegruppe (50 +). I Sverige er det så langt bygget mer enn 30 slike prosjekter siden det første ble tatt i bruk i 2009. Ill: Hilleren Prosjektering, Momentum Arkitekter og Eve Images
Sist oppdatert: 05-01-2023 - Pressemelding 

Veidekke bygger boliger for Bovieran i Skien

Veidekke skal bygge 51 leiligheter med parkeringskjeller og en stor felles temperert vinterhage på Falkum i Skien for Bovieran AS og medeieren Skien Boligbyggelag.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 163 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi takker for oppdraget og er svært glade for at vi har kommet frem til løsninger som alle parter er fornøyde med i et krevende marked.

Turhus Maskin AS - Norges grønneste logistikkbygg

-Leilighetskjøperne som var tidligst ute har måtte akseptere noen tilpasninger for at prosjektet skulle være mulig å realisere.

-Vi er takknemlige for deres velvilje og for at så mange har stått ved kjøpet sitt, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Bygg Vestfold og Telemark.

Bovieran sine leilighetsprosjekter har en særegen sosial profil for en voksen kjøpegruppe (50 +). I Sverige er det så langt bygget mer enn 30 slike prosjekter siden det første ble tatt i bruk i 2009.

Veidekke har inngått en nasjonal rammeavtale med om utvikling og bygging av tilsvarende prosjekter i Norge med Bovieran. Falkum i Skien er det første i Norge, mens nye er under planlegging i Kristiansand, Hønefoss og på Kongsvinger.

Bovieran Falkum ligger landlig til ved Lundedalen i Skien.

Leilighetene varierer i størrelse fra 54 til 84 m2, og beboerne får tilgang til en rekke fasiliteter og tilbud som lounger/sittegrupper, verksted, sportsboder og selskapslokale med kjøkken i tillegg til vinterhagen på 1.400 m2 med trær, blomster og middelhavsklima året rundt.

Byggearbeidene settes i gang i løpet av kort tid med planlagt byggeperiode på 24 måneder. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal 2022.