Block Berge Bygg endrer navn til Veidekke Prefab
Det nye navnet tydeliggjør koblingen til Veidekke­konsernet med all den kompetanse, erfaring og gjennomføringskapasitet det representerer og forteller samtidig hva selskapet leverer. Foto: Veidekke
Sist oppdatert: 14-02.2023 - Pressemelding 

Block Berge Bygg endrer navn til Veidekke Prefab

Veidekkes datterselskap for prefabrikkerte betongelementer på Klepp syd for Stavanger endrer navn til Veidekke Prefab.

Det nye navnet tydeliggjør koblingen til Veidekke­konsernet med all den kompetanse, erfaring og gjennomføringskapasitet det representerer og forteller samtidig hva selskapet leverer.

- Vi er stolte over Block Berge Bygg-navnet og alt det har betydd for oss og våre samar­beids­­partnere. Samtidig mener vi at Veidekke Prefab er et enda bedre navn, både fordi det forteller hva vi faktisk leverer og fordi det viser tydelig at vi er en del av Veidekke.

-For våre kunder og samarbeidspartnere skal vi fortsatt være det vi alltid har vært: Nysgjerrige, innovative og løsningsorienterte, sier daglig leder i Veidekke Prefab, Aage Tengs.

Block Berge Bygg AS var lenge Veidekkes tydeligste merkevare i Rogaland. I 2018 ble byggvirksomheten skilt ut og i dag er Veidekke Bygg Rogaland en regional byggentreprenør mens Veidekke Prefab er en landsdekkende leverandør av prefabrikkerte råbygg i betong.

Den komplette leverandør av elektrotavler og strømskinner!

- Vi vet at bransjen kommer til å endre seg fremover og vi er på mange måter på god vei inn i svevet.

-I Veidekke Prefab har vi i mange år tatt det vi selv mener er modige og bærekraftige valg som bruk av fossilfri transport til og fra prosjekter, lavkarbonbetong som standard i våre produkter samt en rekke mindre innovasjoner for å redusere klimagassavtrykket.

-Det er litt av det som både kjennetegner oss og som definitivt skal prege oss fremover, forteller Tengs.

Veidekke Prefab leverer lavkarbon A som minimum i hulldekker, og har også mulighet til å levere lavkarbon pluss. I disse dager ser man på løsninger for å få integrert solcellepaneler i betongveggelementene, og har også begynt arbeidet med å se på pant på de ulike betongelementene i prosjekter.

- Når vi endrer navn, så er det noen ting som endrer seg. Vi har fått opp ny logo på fabrikken på Klepp, og vi får nye logoer på klær og utstyr.

-Samtidig er det mange ting som på ingen måte endrer seg. Folka, kulturen, innovasjonsgleden og ønsket om å gjøre det beste for kundene våre står solid i bunn fortsatt.

-Det som kjennetegnet Block Berge, og som også kjennetegner Veidekke Prefab, er at vi tar ansvar. Det ligger i sjela vår, avslutter Aage Tengs.