-Tiden er moden og det gjelder å gi seg mens leken er god. Jeg er heldig som er omgitt av mange flotte mennesker med vyer, krefter og ambisjoner, deriblant Martin Bergersen (t.h), sier Ole Christian Skarby (t.v). Foto: Hako Elektro 
Sist oppdatert: 30-03-2023 

Hako Elektro AS får ny daglig leder fra april 2023

Det er tid for lederskifte i den velrenommerte Oslo-bedriften HAKO Elektro. Ole Christian Skarby gir seg og inn kommer Martin Bergersen.

-Jeg har lenge tenkt på å slippe ungdommen til, samtidig som jeg synes det er moro å jobbe. Jeg våkner hver morgen og gleder meg til å gå på jobb, sier Skarby.

-Hadde det ikke vært for at jeg gav meg selv en tidsfrist for 5 år siden, hadde jeg kanskje blitt værende enda lengre, ler han.

-Tiden er moden og det gjelder å gi seg mens leken er god. Jeg er heldig som er omgitt av mange flotte mennesker med vyer, krefter og ambisjoner, deriblant Martin Bergersen.

Hako har gjennom de siste 10 årene bygd seg opp til å bli en solid bedrift med gode referanser og er i dag en ettertraktet partner for både kunder og leverandører. Med Martin Bergersen får selskapet en ny leder med alle forutsetninger til å videreutvikle selskapet.

Fikk du med deg: Når det er kvalitet som teller

-Martin og jeg jobbet sammen i Økern Elektriske tidligere og kjøpte oss inn i HAKO samtidig. Vår plan har hele tiden vært at han skulle overta lederrollen etter meg.

-Vi er to veldig ulike personligheter, nettopp derfor jobber vi godt sammen og har lært av hverandre hele veien. Han er 25 år yngre enn meg, en skikkelig gladlaks som alltid er blid og positiv.

-Martin er faglig sterk og har gode relasjoner med både kunder, leverandører og montører. Folka våre er det viktigste vi har og de er i trygge hender med Martin på topp.

-Han har vært leder for vår prosjektavdeling gjennom mange år og har vært involvert i selskap utviklingen, og utviklingen av leverandørsamarbeid hele veien.

- Når vi har vokst fra 15-16 ansatte til dagens 41 er det takket være det gode samarbeidet i bedriften, alle har vært delaktige på denne reisen.

-Utviklingen går raskt og jeg synes det er klokt å slippe yngre krefter til. Uten at de blir helt kvitt meg, jeg vil fortsette i selskapet som styreleder og faglig ansvarlig for Hako sin nyopprettede avdeling på Jessheim, avslutter Skarby.

Martin Bergersen, du må være en tålmodig mann, denne lederjobben har du ventet på siden 2011.

-Det krever sitt, ler han hjertelig. Vi kan vel si at det har vært en langsiktig plan, men ingen uttalt plan.

-Ole Christian har vært en mentor for meg i en årrekke. Det har vært learning by doing og jeg har tatt mye lærdom av Ole Christian.

-Samtidig er vi på mange måter veldig ulike. All den tid vi har jobbet sammen har vi sagt at vi utfyller hverandre, takket være at begge har søkt seg til hverandres gode kvaliteter og vektlagt dem. Det har vært en styrke for oss begge.

Les også: Firmabilen ble avgjørende for Lines yrkesvalg

-Nå gleder jeg meg til å fortsette HAKOS positive utvikling med de styrker jeg bringer til stillingen. Jeg kan forsikre om at HAKOS positive utvikling skal bestå, vi kommer til å videreutvikle bransjen i tråd med det markedet etterspør.

Indian Bygg AS - Gjerdrumsvei 10 Studentboliger

-Den teknologiske utviklingen går i rasende fart, elektrobransjen må se de muligheter det skaper. 

- Personlig er jeg opptatt av at vi skal se på nye muligheter og markeder som vi potensielt kan ta inn under oss, gjerne med fokus på litt utradisjonelle installasjoner.

-Vi skal være fremoverlente, innovative og seriøse rådgivere som alltid yter noe ekstra for kundene våre.

-Jeg håper og tror de ansatte ser dette som utelukkende positivt, og gleder seg sammen med meg.

- Dette blir kjempegøy, avslutter Bergersen. Selskapets visjon om å være en ettertraktet bedrift med bransjens dyktigste elektrikere ligger fortsatt fast.