Grande Entreprenør vant HMS prisen for 2020
– Alle våre 215 medarbeidere har lagt inn en kjempeinnsats de siste årene, og alle skal ha sin del av æren for denne prisen. Vi har tatt oss selv i nakken, innsett at her må noe gjøres og så har vi bare gjort det, forteller daglig leder i Grande Entreprenør, Morten Hynne. Foto: Veidekke
Sist oppdatert: 17-03-2021

Grande Entreprenør best på HMS i 2020

Grande Entreprenør, et datterselskap av Veidekke, er tildelt Veidekkes skandinaviske HMS-pris for 2020.

Siden Veidekke kjøpt opp Grande, i 2018, har selskapet gjennomført en imponerende snuoperasjon og er i dag blant enhetene i Veidekke med færrest skader.

Grande Entreprenør er en lokal entreprenør som holder til i Verdal i Trøndelag. Da Veidekke kjøpte selskapet i februar 2018, var sikkerhetstilstanden et godt stykke unna Veidekkes HMS-standard.

Derfor ble det satt i gang et HMS-forbedringsarbeid som har blitt gjennomført på imponerende kort tid. Blant annet gjennomfører nå alle ansatte Veidekkes 40-timers HMS-kurs, og medarbeidere som ikke har skandinavisk morsmål får norskopplæring.

– I Veidekke setter vi alltid HMS i første rekke. Fra å være en av de enhetene med høyest skadetall, har Grande siden oppkjøpet gjennomført en imponerende snuoperasjon som gjør at de i dag er en av de flinkeste i klassen.

-Det er derfor en stor glede å tildele Grande Entreprenør HMS-prisen for 2020, sier konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson, i en melding. 

Stolt og ydmyk over å ha mottatt prisen
– Alle våre 215 medarbeidere har lagt inn en kjempeinnsats de siste årene, og alle skal ha sin del av æren for denne prisen. Vi har tatt oss selv i nakken, innsett at her må noe gjøres og så har vi bare gjort det, forteller daglig leder i Grande Entreprenør, Morten Hynne. 

Tidligere leder for Veidekkes byggevirksomhet i Trøndelag, Ståle Brovold, har vært sentral i forbedringsarbeidet hos Grande. Brovold, som også er styreleder i selskapet, er imponert over hvor raskt de har tatt tak i sikkhetsutfordringene.

– 1000-dagers planen vi la for å implementere Veidekkes systemer og HMS-rutiner ble raskt smadret. Grande har virkelig overoppfylt de forventningene vi hadde. Jeg er utrolig stolt på deres vegne, sier Ståle Brovold, som samtidig påpeker at det er et kontinuerlig arbeid for å bli enda bedre.

Veidekkes skandinaviske HMS-pris har blitt delt ut siden 1997 og er en pris som henger veldig høyt konsernet. Sikkerhetsutvalget i Veidekke har plukket ut fire av syv nominerte kandidater som har blitt oversendt til konsernledelsen.

Ut fra fire valgte kriterier fikk hver kandidat poeng, og den med høyest poengsum ble kåret til årets vinner.

Brenden & Co Stilasutleie - Jordal Amfi