Bane NOR Eiendom får kredittrating «A» - beste i norsk eiendomsbransje
-Vi har kunnskapsrike og erfarne ansatte som gjør riktige valg, og dette er et kvalitetsstempel på vår virksomhet sier Sven Erik Pløen, finanssjef i Bane NOR Eiendom AS.Foto: Aksel Jermstad / Bane NOR SF
Sist oppdatert: 30-05-2021

Bane NOR Eiendom får kredittrating «A» 

Nordic Credit Rating publiserte mandag 30. mai sin vurdering av Bane NOR Eiendom AS.

Selskapet får ratingen «A» med «stabile utsikter» på grunn av sin unike posisjon i eiendomsmarkedet. Ingen andre eiendomsaktører i Norge har tidligere fått denne ratingen.

-Offisiell rating blir stadig viktigere i kapitalmarkedet, og med denne solide ratingen sikrer vi fortsatt god tilgang på kapital til attraktive vilkår,» sier Sven Erik Pløen, finanssjef i Bane NOR Eiendom AS, i en melding. 

I rapporten trekker Nordic Credit Rating frem at Bane NOR Eiendom AS er en av landets ledende knutepunktutviklere som har sentrale eiendommer med solide leietakere og store besøkstall. 

Norges ledende leverandør, produsent og utvikler av ventilasjonsanlegg og sentralstøvsugere

Porteføljen av eiendomsutviklingsprosjekter, verdsatt til 10 milliarder kroner, anses å utgjøre en begrenset risiko på grunn av selskapets solide eiendomsbank og gode risikovurderinger. 

Administrerende direktør i Bane NOR Eiendom AS, Jon-Erik Lunøe, sier:

-Vi har kunnskapsrike og erfarne ansatte som gjør riktige valg, og dette er et kvalitetsstempel på vår virksomhet.

-Som ledende knutepunktutvikler er vi ikke bare en attraktiv samarbeidspartner for eiendomsutviklingsprosjekter og for leietakere, men vi er med på å utvikle samfunnet bærekraftig

Nordic Credit Ratings rapport om Bane NOR Eiendom AS er tilgjengelig på www.nordiccreditrating.com