Snart klar for åpning av Fjordbyen Anleggshotell
Kjøkkensjef Monica Steinsland og plass-sjef Ståle Gundersen har mye å passe på fram mot åpning av anleggshotellet. Foto: Fjordbyen Innkvartering
Sist oppdatert: 24-03-2021

Snart klart for åpning av Fjordbyen anleggshotell 

200.000 kvadratmeter med sykehus og helsepark, er starten på utbyggingen av Fjordbyen Lier og Drammen. Ferdig utbygd planlegges den nye bydele med 16.000 beboere og 16.000 nye arbeidsplasser.

Nå er Monica Steinsland og Ståle Gundersen, snart klare for å åpne anleggshotell som er etablert på strandtomt på Brakerøya. Anlegget skal være klart for åpning i løpet av april. 

Byggene er på plass på Brakerøya. Montering startet i januar. Nå står 132 rom klare. Vaskemaskiner, kaffemaskiner, steintøy og glass. Mye er på plass. Andre ting er i transport. Samtidig jobber fagfolk med de siste monteringsoppgavene.

– Vi er både nær en åpning og langt unna. Det er mye som fortsatt skal på plass, sier Ståle Gundersen, i en melding. 

Åpner anleggshotell i Drammen
På kjøkkenet er Monica sjef. Mye handler i disse dager om å pakke ut, plassere, og få alt på plass. Foto: Fjordbyen Innkvartering

Lange dager
Ståle er plass-sjef. Han har lange dager på anlegget. Det er mange detaljer, mye stort og smått, som skal på plass, tilpasses, opp på vegger eller plasseres riktig andre steder på anlegget. 

Eidos står bak
Bak Fjordbyen Innkvartering står Eidos Eiendomsutvikling med 66 prosent. Resten eies av ILD Invest AS. Selskapet ble opprettet i fjor. Nå er det bare uker fra åpning. Da står 132 rom klare for bygge- og anleggsarbeidere.

– Vi skal ha alt på stell i løpet av april. Vi følger tidsplanen, sier Ståle.

Strandtomt
Anleggshotellet etableres på en flott strandtomt på Odden i Fjordbyen. Nærmeste nabo blir det nye sykehuset for Drammen. Der er byggearbeidene startet. Åpningen er planlagt i mai 2025. 

I tillegg skal Drammen Helsepark bygges på Brakerøya. Der starter grunnarbeidene i år. Første byggetrinn i helseparken skal åpnes samtidig med sykehuset.

– Vi merker etterspørselen, sier Gundersen.